Ana SayfaGüncel‘Profesör’ Sofuoğlu’na göre Google’ı Sultan Abdulhamit icat etti

‘Profesör’ Sofuoğlu’na göre Google’ı Sultan Abdulhamit icat etti

HABER MERKEZİ – Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Sultan Abdülhamid’in Google’ı icat eden kişi olduğunu ileri sürdü.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Kütahya’da düzenlenen “Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı”nda konuştu.

Sofuoğlu konuşmasında ‘ilginç’ bir iddia ortaya attı.

Sofuoğlu, Abdülhamid Han’ın, imkansızlıklardan dolayı gidemediği yerlerin fotoğraflarını çektirerek izlediğini söyledi ve “Google’ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır” dedi.

Sofuoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google’ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han’dır. ‘Coğrafya kaderdir’ deniliyor ya coğrafyanın da psikolojisi var.”

Daha önce de İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek’in, TRT 1’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında söyledikleri sosyal medyada gündem olmuştu.

Örnek, “Nuh Tufanı” esnasında Nuh Peygamber’in kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü iddia etmişti.


Yurttaşlar soruyor: ‘Hz. Nuh oğluna telefon etti, tufandan sonra İHA yolladı’ diyen bu adamı TRT’ye kim önerdi?


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hollanda parlamentosu Ermeni Soykırımı’nı tanıdı
Sonraki Haber
34. gün: Afrin’e saldırılar ve çatışmalar sürüyor