Ana SayfaGüncelReyhanlı Davası’nda karar: 53 kez ağırlaştırılmış müebbet

Reyhanlı Davası’nda karar: 53 kez ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Reyhanlı Katliamı Davası’nın bir numaralı sanığı Nasır Eskiocak’a 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı dava, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Karar veren mahkeme, bombalı saldırıların bir numaralı planlayıcısı olduğu gerekçesiyle tutuklanan Nasır Eskiocak’a 53 kez müebbet hapis cezası verdi.

Ne olmuştu?

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü patlayıcı yüklü bir minibüs, saat 13.21’de Hatay’ın Reyhanlı ilçesi belediye binası yanında, bir diğeri ise dört dakika sonra PTT’nin önünde patlatılmıştı.

Patlamalarda beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş, 155 kişi de yaralanmıştı. 10’u resmi kurumlara ait olmak üzere 144 araç, ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Soruşturma sonucunda 33 kişi hakkında dava açılmıştı.

9 sanık hakkında 53’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 11 sanık hakkında “örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “suçluyu kayırmak” suçlarından 20’şer yıla, iki sanık hakkında da “örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan 15’er yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Previous post
CHP’den Diyarbakır’da panel: 'Eşit Koşullarda Birlikte Yaşam'
Next post
Kadıköy'de 10 mahallede su kesintisi