Ana SayfaGüncelSanat dolu bir yolculuk: ‘Mekanlar ve Yüzler’den altyazılı fragman

Sanat dolu bir yolculuk: ‘Mekanlar ve Yüzler’den altyazılı fragman

HABER MERKEZİ – Yılın en iyi belgesellerinden biri olarak anılan Mekanlar ve Yüzler’den altyazılı yeni bir fragman geldi.

Mekanlar ve Yüzler, Fransız sinemasının en önemli isimlerinden Agnès Varda ile Fransız sokak sanatçısı ve fotoğrafçı J.R.’ın ortak proje-filmi.

60 yılı aşkın bir süredir sinemadan fotoğrafa, video yerleştirmeden heykele yapıtlar üreten 88 yaşındaki efsane Agnès Varda ve JR, Fransa’nın köylerinde sanat dolu bir yolculuğa çıkıyor.

Yöre halkıyla sohbet eden, fotoğraflar çeken, çektikleri fotoğrafları da bir sergiye dönüştüren ikili, bu süreçte aralarındaki yaş farkının, enerji farkının, sanat icra etme farkının dostluğa engel olmadığını gözler önüne seriyor.

Senaryosunu ve yönetmenliğini ikilinin birlikte üstlendiği belgesel Faces Places, 2017 Cannes Film Festivali‘nden En İyi Belgesel ödülüyle dönmüştü.

Yeni Dalga akımının büyükannesi olarak anılan Agnès Varda, uluslararası başarılara imza atan ilk kadın yönetmenlerden biri.

Genç sanatçı J.R. ise 2015 yılında ülkemizde Şehrin Kırışıkları projesine imza atmış, ancak Balat’taki eserinin üstü belediye tarafından boyanmıştı.

90. Oscar Ödülleri’nde de belgesel dalında aday olan film, 9 Mart 2018‘de vizyonda.


Kaynak: Sinefesto