Ana SayfaGüncelSarsıcı bir sistem eleştirisi: ‘İntiharın Genel Provası’ Kadıköy’de

Sarsıcı bir sistem eleştirisi: ‘İntiharın Genel Provası’ Kadıköy’de

HABER MERKEZİ – Duşan Kovaçeviç’in yazdığı kara mizah, alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi niteliği taşıyan oyun ‘İntiharın Genel Provası’, 17 Şubat’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde izleyici ile buluşacak.

Sırbistanlı yazar Duşan Kovaçeviç’in kaleme aldığı oyun ‘İntiharın Genel Provası’, Bilge Emin çevirisi ve Emrah Eren yönetmenliği ile sahneye koyuluyor.

20. yüzyılın Balkanlar’dan çıkmış en keskin kalemlerinden biri olarak anılan, aynı zamanda Emir Kustrika’nın ‘Underground’ filminin de senaristi olan Duşan Kovaçeviç’in yazdığı kara mizah tarzındaki oyun, alaycı ve sarsıcı bir sistem eleştirisi niteliği taşıyor.

Tiyatroadam’ın sahneye koyduğu oyunda; Erdem Akakçe, Fatih Koyunoğlu , Kadir Çermik ve Selen Öztürk rol alıyor.

Oyunun hikayesi ise şöyle anlatılıyor:

“Başarısız bir mimarın planladığı bir intihar başarılı olabilir mi? Özellikle de bu plan bir başkasının oyunuysa? Tuna köprüsüne intihar etmek için çıkan bir mimar, atlamadan önce son kez sevgilisine telefon eder. Sevgilisi onu atlamaması için ikna etmeye çalışırken bir balıkçı gelir ve nehre atlamaması için yalvarır. Olaya bir de nehirden geçen geminin kaptanı dâhil olunca, işler karışık, acınacak derecede komik ve bir o kadar da garip bir hal almaya başlar”.

‘İntiharın Genel Provası’, 17 Şubat’ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde seyirciyle buluşacak.

Previous post
Ankara'daki patlamada 'sabotaj ihtimali güçlendi'
Next post
Ürdün’de ‘ekmek’ protestosu