Ana SayfaGüncelŞiddeti kedinin gözünden anlatan klip: ‘Tekir’in gözü’

Şiddeti kedinin gözünden anlatan klip: ‘Tekir’in gözü’

HABER MERKEZİ – Hayvanlara yönelik giderek artan şiddet olaylarına dikkat çekmek isteyen İzmirli iki genç, bir kedinin gözünden şiddeti anlatan ‘Tekir’in gözü’ isimli bir klip çekti.

Hayvanlara karşı şiddete durdurulmasını isteyen gitarist Gökhan Özden ve yönetmen Burak Alanyalı bu konuyu işleyen bir klip hazırladı.

Sokak hayvanlarına yönelik artan şiddetten etkilendiğini söyleyen Gökhan Özden, solist Berke Berkay Özen ile birlikte Pislick Kedi grubunu kurdu.

Haksızlıklar bir kedinin gözünden anlatılıyor

DHA’ya konuşan Özden, söz ve müziği kendisine ait olan ‘Tekir’in gözü’ adlı şarkıya klip çektiklerini belirterek klipte kedinin gözünden şiddeti anlattıklarını kaydetti ve şunları söyledi:

Bu kliple şiddetin her türlüsüne karşı çıkmak istedik. Kendimi en iyi müziğimle ifade edebildiğim için bu çalışmayı hazırladık. Klipte bir kedinin gözünden, bir gece boyunca yaşanan haksızlıklar anlatılıyor. Ülkemizde şiddeti uygulayanlar akıl sağlıklarının yerinde olmadığını söylüyor, cezalandırılmıyor. Bu insanlar tedaviye alınsın istiyoruz. Klibimizde sadece sokak hayvanları değil, kadına ve savunmasız bir bireye karşı uygulanan şiddet de konu alındı.

‘İşkenceyi konuşmak yetmiyor, konuya değinmek istedik’

Burak Alanyalı AC ve DC isimli kardeş kedilerinden birine klipte rol verdiğini belirterek “Kedim AC’nin gözlerinden dünyayı göstermek istedik. Adaletin tecelli etmesini esprili bir şekilde anlattık. Daha önce de içinde mesaj bulunan çalışmalarımız olmuştu. Rock müziğin de felsefesinde barış var” diye konuştu.

Klibi, tamamen kendi imkanlarıyla küçük bir ekiple 5 günde tamamladıklarını kaydeden Alanyalı, Youtube’a yüklenen klibin, 2 hafta içinde binden fazla kez izlendiğini ifade etti.

Alanyalı, “Şiddet acı bir gerçek. Sokak hayvanlarına yapılan işkence çok acı. Konuşmak yetmiyor, kendi dilimizle bu konuya değinmek istedik” dedi.

‘İşte Tekir’in gözü’: