Ana SayfaDünyaŞili’de Pinochet döneminde en az 500 çocuk yasa dışı bir şekilde evlatlık verildi

Şili’de Pinochet döneminde en az 500 çocuk yasa dışı bir şekilde evlatlık verildi

HABER MERKEZİ – Şili’de Pinochet döneminde en az 500 çocuğun yasa dışı bir şekilde yurt dışındaki ailelere verildiği ortaya çıkarıldı.

Şili’de Augusto Pinochet’nin 17 yıllık dikta döneminde en az 500 çocuğun yasa dışı bir şekilde yabancı ülkelerden aileler tarafından evlat edinildiği öğrenildi.

Telesur’un Şili merkezli La Tercera gazetesine dayandırdığı habere göre Yargıç Mario Carroza tarafından yürütülen soruşturmada sosyal hizmetler görevlisi 96 yaşındaki Telma Uribe, aileler arasında aracı olmakla suçlanıyor.

Uribe’nin yabancı ülkelerden ailelerin evlat edinmesi alanında uzmanlaşan ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan uluslararası örgütlerle bağlantıya geçtiği belirtiliyor.

‘Hukuki düzenleme yoktu’

Söz konusu olayı ortaya çıkaran ismin Katolik Üniversitesi’nden sosyal hizmetler görevlisi ve Santiago İstinaf Mahkemesi’nden avukat Maria Cecilia Erazo olduğu açıklandı.

Erazo tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda soruşturmanın genişletildiği duyuruldu.

Avukat Erazo, Şili’de 1988 yılına dek uluslararası alanda evlatlık edinmeye ilişkin yasal bir çerçevenin bulunmadığına dikkat çekti.


Karınca Dış Haberler
Previous post
İstanbul'da 'yolculuk': Otobüste telefonu dikizlendi, ihbar edildi, gözaltına alınıp tutuklandı
Next post
61 günün ardından: Mezardan çıkarılan 267 cenazeden yalnızca biri teslim edildi