Ana SayfaEkonomiSon 14 yılın en yüksek düzeyi olacak: İlaç kurunda artış bekleniyor

Son 14 yılın en yüksek düzeyi olacak: İlaç kurunda artış bekleniyor

HABER MERKEZİ – İlaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro/TL kuruna büyük bir artışın yapılması bekleniyor.

İlaçların fiyatlandırmasında kullanılan euro/TL kuru bu sene 2.69 olacak.

Artış miktarı son 14 yılın en yüksek düzeyinde gerçekleşecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, Resmi Gazete’de Cumartesi günü yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırmasına Dair Karar’a geçici bir madde eklenerek, yürürlüğe girdi.

Eklenen geçici maddede, “Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırmasında kullanılacak Türk Lirası cinsinden 1 (bir) Avro değeri, 2018 yılı için, bir önceki dönemde uygulanan 1 (bir) euro değerinin yüzde 15 fazlasını geçemez” denildi.

Geçtiğimiz yılın başında ilaç kuru 2.3421 olarak belirlenmişti. Bu yıl ise ilaçta yeni euro/TL kurunun 2.69 olması bekleniyor.

Hürriyet’ten Meltem Özgenç’e konuşan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç sorununun yeni bir düzenleme yapılmazsa çözülemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“20 Şubat’tan itibaren güncel Euro kurunun 2.6934 lira olarak hesaplanacak olması, yani gerçek kurun neredeyse yarısı kadar olan bu kur düzenlemesi bizden daha çok ithalat yapanları etkilemektedir. Sorun, eczanede ilaç bulunup bulunmamasından daha çok, bir halk sağlığı sorunu olmaya doğru hızla gitmektedir. Yetkililerin özellikle hayati öneme haiz ithal ilaçlar konusunda yeni bir düzenleme yapması ve acilen hayata geçirmesi gerekmektedir. Aksi halde ilaç sorunu giderek büyüyecek.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı: Hayati tehlikesi yok
Sonraki Haber
3 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek tutuklandı