Ana SayfaGüncelSoylu’dan ‘veda gibi’ sözler: Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz

Soylu’dan ‘veda gibi’ sözler: Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün katıldığı bir toplantıda, “Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz” diye konuştu. Soylu’nun bu sözleri ‘veda’ yorumlarına neden oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Ortahisar İlçe Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada dikkat çeken cümleler sarf etti.

Soylu, konuşmasının son bölümünde “Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz” diye konuştu.

İHA’nın aktardığına göre Bakan Soylu’nun ‘veda’ olarak nitelendirilen konuşması şöyle:

“Beni hatırlayacağınız zaman bu dergaha eğri odun yanlış odun taşımaz diye, hatırlayın. Biz ahlaklı adamlarız. Siyasetin de ne olduğunu iyi bilen kardeşlerinizden biriyim. Çocukluğumuzdan beri bu işin içindeyiz. 21. yüzyılda bu dava sadece Türkiye’ye hizmet etmiyor. Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz. Buradan gideriz belki bir daha gelişimiz olmaz. Ama şunu net ve açık şekilde söylüyorum; AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetinden beri yaptığım bütün çalışmalarda, bu davaya olan anlayışımdan bir nebze olsun ödün vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Sevgili gençler hiçbir zaman doğruluktan ve dürüstlükten ayrılmayın. Lideriniz gösterdiği istikametten hiçbir zaman ayrılmayın.

Bunları belki size son kez söylüyorum. Eğer, sıkıntıda olduğunuz görülüyorsa da geri çekilmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Geri çekilmek de bir erdemdir. Geri adım atmak da bir erdemdir. Sadece bende şunu hatırlayın. Trabzon’u çok seviyorum. Recep Tayyip Erdoğan’ın neferiyim. Recep Tayyip Erdoğan’ın neferi olarak hayatıma devam edeceğim. Sadece bende şunu hatırlayın. Trabzon bana hayatımın en önemli ve şerefli görevini verdi. En önemli görev Trabzon Milletvekilliği’dir. En çok özlediğim kızımdır. Allah inşallah en kısa zamanda onlarla beraber olmayı nasip eder. Hakkınızı helal etmenizi diliyorum.”