Ana SayfaBilim ve TeknolojiTeorik fizikçi Michio Kaku’ya göre uzaylıların üç özelliği

Teorik fizikçi Michio Kaku’ya göre uzaylıların üç özelliği

HABER MERKEZİ – Ünlü teorik fizikçi Michio Kaku yeni kitabında uzaylıların neye benzeyeceğine dair bazı iddialarda bulundu. Kaku’ya göre “uzaylılar aynı insanlarda olduğu gibi etrafını görebilmeli ve avlanmak ve nesneleri tutmak için parmaklara sahip olmalı.”

Teorik fizik alanında ‘Henry Semat Profesörü’ unvanına sahip olan ABD’li Profesör Dr. Michio Kaku, ‘İnsanlığın Geleceği’ adlı yeni kitabında uzaylıların nasıl görüneceğine dair bazı iddialarda bulundu.

“Uzaylılar aynı insanlarda olduğu gibi etrafını görebilmeli ve avlanmak ve nesneleri tutmak için parmaklara sahip olmalı” diyen Kaku, uzaylılara en çok benzeyen canlının ahtapotlar olduğunu söylüyor.

Uzak gezegenlerde, farklı ekosistemler altında yaşamın neye benzeyeceğini inceleyen astrobiyoloji alanındaki uzmanlarla konuşan Kaku’nun araştırmalarının sonunda uzayda olan zeki bir yaşam formunun sahip olması gerektiğine inandığı üç özellik şöyle:

  • Uzaylılar, gözlerini insanlar gibi görüntüyü karşılaştırmak ve uzaklığı anlamak için kullanabilmeli (avlanan ve avını takip eden yırtıcı hayvanlar için gerekli bir özellik). Kaku’ya göre “Büyük ihtimalle uzaydaki zeki uzaylılar, avlanan yırtıcı hayvanların soyundan geliyor olacaktır. Bu, onların saldırgan olacağı anlamına gelmez, ancak atalarının yırtıcı hayvanlar olduğu anlamına gelir. Dikkatli olmakla iyi ederiz.”
  • Uzaylıların bir tür kavrayabilecek uzantıları ve diğer parmakların karşısına gelecek biçimde bükülebilen baş parmağı olmalı. Bu, avlanabilmek ve alet yaratabilmek için gerekli (bizimle temas kurmaları için en azından alet yaratabilmeleri lazım).
  • Aynı zamanda dile ihtiyaçları var. Kaku’ya göre “Önemli bilgiyi nesilden nesile aktarabilmek ve toplayabilmek için bir tür dilin olması, önem teşkil ediyor.”

Kaku ayrıca, birçok uzaylı medeniyetinin, buzla kaplı aylarda var olacağını (Jüpiter’in Ayı Europa veya Satürn’ün Ayı Enceladus gibi), yani yaşamın tamamıyla sualtında olacağını söyledi.


Karınca Dış Haberler