Ana SayfaDünyaTillerson: ABD, Suriye’de yerel güvenlik gücü yetiştirmeye devam edecek

Tillerson: ABD, Suriye’de yerel güvenlik gücü yetiştirmeye devam edecek

HABER MERKEZİ – Türkiye ziyareti öncesi Kuveyt’te bulunan ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını sürdüreceğini belirterek, Suriye’de yerel güvenlik gücü yetiştirmeye devam edeceklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye ziyareti öncesinde Kuveyt’te Mücadele Uluslararası Koalisyonu’nun dışişleri bakanları toplantısına katıldı.


Tillerson ziyareti öncesi gazeteci Çiviroğlu’ndan değerlendirme: Türkiye’nin açıklamalarının ABD’de karşılığı yok


Washington’un Suriye’deki askeri varlığını sürdüreceğini ve YPG’nin omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (DSG) gibi yerel güvenlik güçleri yetiştirmeye devam edeceğini ifade eden Tillerson, “ABD, Suriye’deki koşullarının gerektirdiği ve IŞİD’le mücadeleye odaklanmış olan askeri varlığını sürdürecek” diye konuştu.

Tillerson ayrıca söz konusu askeri varlık çerçevesinde ABD’nin Suriye’de yerel güvenlik gücü eğitip donatmaya ve desteklemeye devam edeceğini kaydederek, “Hazırlamakta olduğumuz yerel güçlerin etkili, mesul ve insan haklarına saygılı olmasının üzerinde de çalışıyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı, son olarak söz konusu yerel güçlerin komşu yerleşimlere veya komşu ülkelere tehdit oluşturmamasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Previous post
Hollanda Dışişleri Bakanı yalan söylediği için istifa etti
Next post
25’inci gün: Türkiye'nin Afrin’e operasyonu sürüyor