Ana SayfaKadın‘Topluma, kadınların çabasını ön plana çıkarabilecek bir medya gerekli’

‘Topluma, kadınların çabasını ön plana çıkarabilecek bir medya gerekli’

HABER MERKEZİ – Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Genel Yayın Yönetmeni Selen Doğan, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde medyanın rolüne dikkat çekti: “Kadınların çabası; savaşmak, yok etmek, birbirini alt etmek ve rekabet psikolojisinin karşısında güneş gibi parlıyor. Bunu, ön plana çıkarabilecek bir medyanın topluma gerekli olduğunu düşünüyorum.”

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Selen Doğan, Türkiye’de ülke yönetimindeki hükümetlerin ve egemen medyanın, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini beslediğini savunuyor.

Bu konuda medyanın rolüne dikkat çeken Doğan, şunları söylüyor:

“Herhangi bir gazeteyi açıp baktığımızda o gazetenin yüzde 80’i parası, iktidarı ve çeşitli ağları olan erkeklerin, dünyayı nasıl yakıp yıktıklarıyla ilgili tonlarca haberle dolu. Yüzde 2-3’ü belki kadınların ürettiği ve yaşama kattığı şeylerle dolu. Bir ana sayfada savaş, batan ekonomi ve birçok iğrenç haber okuyorsun; ama en köşede kadınların çöpten çıkardığı atıklarla bir şey ürettiğini görüyorsun. Bu, çok önemli olmayabilir, yani kadınların ürettikleri o ürünün pazarda bir değeri olmayabilir. Önemli olan ürün değil, sonuç da değil. Önemli olan süreç. O kadınların buna gayret edebilmeleri, yaşamı sürdürülebilirliği konusunda bir çaba göstermeleri… Kadınların bu çabası; savaşmak, yok etmek, birbirini alt etmek ve rekabet psikolojisinin karşısında güneş gibi parlıyor. Bunu, ön plana çıkarabilecek bir medyanın topluma gerekli olduğunu düşünüyorum.”

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan Selen Doğan, medyanın savaş ve çatışmalı ortamlarda nefret dili kullanarak para kazandığına vurgu yaparken, ayrımcılık ve hak ihlali ürettiğini belirtiyor.

Ancak Doğan, “Alternatif medyadan umudum var. Bana haber alma hakkımı ve özgürlüğümü vermesini istiyorum” diyor.