Ana SayfaGüncelTürkiye tarihinde ilk: HDP’li Yıldırım’ın vekilliği ‘Erdoğan’a hakaret’ten düşebilir

Türkiye tarihinde ilk: HDP’li Yıldırım’ın vekilliği ‘Erdoğan’a hakaret’ten düşebilir

HABER MERKEZİ – HDP’li Ahmet Yıldırım’a da “Saraydaki padişah bozuntusu” dediği için Erdoğan’a hakaretten 1 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Eğer Yıldırım hakkında hazırlanan tezkere Meclis’te okunursa ilk kez “Cumhurbaşkanına hakaret suçu” nedeniyle muhalefetten bir siyasetçinin milletvekilliği düşmüş olacak.

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım’ın milletvekilliği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Saraydaki padişah bozuntusu” dediği için düşürülebilir.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre Ahmet Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle aldığı 1 yıl 2 ay hapis cezası, istinaf mahkemesinde de onanarak kesinleşti. Söz konusu cezanın ertelenmesi ya da para cezasına çevrilmesi talebi de kabul edilmedi.

İlk olacak

TBMM Genel Kurulu’nda daha önce haklarında kesinleşen cezaları okunan HDP’liler Figen Yüksekdağ, Nursel Aydoğan ve Besime Konca’nın milletvekillikleri düşürülmüştü.

Yüksekdağ, Aydoğan ve Konca hakkında verilen cezaların gerekçesini “devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar” oluştururken, Yıldırım hakkında gönderilen Başbakanlık tezkeresinin okunması halinde ilk kez “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu” nedeniyle milletvekilliği düşürülmüş olacak.

Ayrıca Yıldırım hakkında verilen suçta siyaset yasağı anlamına gelecek bazı haklardan yoksun bırakılma hükmü de bulunuyor.

Ucu CHP’lilere de dokunuyor

Kararın Meclis’te başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, pek çok muhalefet vekili hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla dava açılması tartışmalarını beraberinde getireceği belirtiliyor.




Önceki Haber
Bugüne dek 8 milyonun üzerinde kişi 'soyağacı'na baktı
Sonraki Haber
Alkol ve sigara ithalatında yeni düzenleme