Ana SayfaDünyaTürkiye’nin ‘sözlerine’ AB’den yanıt: Terörle mücadele yasasında gerçek bir evrime ihtiyaç var

Türkiye’nin ‘sözlerine’ AB’den yanıt: Terörle mücadele yasasında gerçek bir evrime ihtiyaç var

HABER MERKEZİ – AB’den yapılan açıklamalarda Türkiye’nin vize serbestisi için ‘terörle mücadele yasası’nda ‘gerçek bir evrim’e ihtiyacı olduğu vurgulandı.

Türkiye’nin, vizesiz Avrupa Birliği (AB) için istenen 72 maddeden geri kalan 7’sinin aşılması için hazırladığı çalışma belgesini sunmasının ardından AB’den yanıt geldi.


Türkiye’den ‘vize serbestisi’ için AB’ye 7 ‘söz’


Avrupa Birliği’nden yapılan açıklamalarda Türkiye’nin ‘terörle mücadele yasası’nda yumuşamaya gidilmemesi durumunda vize serbestisi verilmeyeceği söylendi.

Reuters’ın haberine göre Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynerders, “Yasanın AB değerleri doğrultusunda olursa gelişme yaşanması mümkün olacaktır” dedi ve terörizmle mücadele yasasında ‘gerçek bir evrim’e ihtiyaç olduğunu vurguladı.

AB’nin Genişleme Müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ise Brüksel’deki AB Komisyonu’nun Türkiye’nin vize serbestisi için verdiği belgeleri incelemekte olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“(İyi ilişkiler için) Bazı sinyaller var, ancak konu hukukun üstünlüğüne ilişkin sorunlar olduğunda, durum hala tatmin edici değil.”

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik ise konu ile ilgili gazetecilerle konuşmazken, Çelik’in, AB’li diğer bakanlarla Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonunu konuşacağı belirtildi.

20 Ocak’ta operasyonun başlamasından itibaren birçok AB ülkesi Türkiye’ye konu ile ilgili endişelerini iletmişti.


Karınca Dış Haberler
Previous post
Tillerson-Çavuşoğlu görüştü: Kim ne dedi?
Next post
Yunanistan'dan Türkiye'ye: Bir dahakine cevabımız barışçıl olmayacak