Ana SayfaGüncel‘Türkiye’yi troller idare etmiyor’ diyen Erdoğan: Soylu’nun istifası söz konusu değil

‘Türkiye’yi troller idare etmiyor’ diyen Erdoğan: Soylu’nun istifası söz konusu değil

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun dün yaptığı konuşmanın ardından çıkan istifa iddialarıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’nun istifasının söz konusu olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir’e hareketi öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda konuştu.

Erdoğan, “Bugün İçişleri Bakanıyız, yarın belki değiliz” sözlerinin ardından istifa tartışmalarıyla gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasının söz konusu olmadığını söyledi:

“Belki ifadem ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın konuşmasının belli bir yerinde bir duygusallık olabilir ama ben de kendisi ile dün görüştüm. Bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vs. bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. İstifası asla söz konusu değil. Türkiye’yi troller idare etmiyor. Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır”

Erdoğan ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye genelinde aldığı ateşkes kararına ve PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslim’in gözaltına alınmasına değindi.

Suriye’de ‘insani ateşkes’ kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Afrin de dahil olmak üzere Suriye genelinde alınan “insani ateşkes” kararını değerlendiren Erdoğan, Doğu Guta’da yaşananlara değinerek, “Maalesef iki gündür orada bu ateşkes uygulanmıyor” diye konuştu:

“Buradan karar çıktı ama maalesef iki gündür orada bu ateşkes uygulanmıyor. Burayla ilgili biz aylar öncesinden başta Putin olmak üzere Ruhani’ye biz çocuk, kadın, yaşlı bu insanları bize verin biz tedavilerini yapalım dememize rağmen bize verilmedi. Bu insanlar rejime teslim edildiler. Bugün Macron’la yaptığım görüşmede bu konuyu ayrıntılı konuştuk. Kendilerinin de aynı şekilde buradan rahatsızlığını anladım. Bizler de bunu yine BMGK’deki ülkelerle, BM ile takip etmek suretiyle bu zulmün bir an önce son bulması yönünde takipçisi olacağız.”

Erdoğan, PYD’nin eski eş başkanı olan TEV-DEM Dış İlişkiler sorumlusu Salih Müslim’in Çekya’da gözaltına alınmasına da değindi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuyu yakın bir şekilde takip ettiğini söyleyen Erdoğan, “Gerekli görüşmeler yapılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recepe Tayyip Erdoğan, Cezayir’in ardından Moritanya, Senegal ve Mali’ye resmi ziyaretlerde bulunacak.