Ana SayfaGüncelTutukluluğunun 1. yılında gazeteci Yücel’in kitabı Almanya’da raflarda: ‘Eğlenmek İçin Burada Değiliz’

Tutukluluğunun 1. yılında gazeteci Yücel’in kitabı Almanya’da raflarda: ‘Eğlenmek İçin Burada Değiliz’

HABER MERKEZİ – Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan gazeteci Yücel’in çeşitli haber ve yazılarından derlenen “Eğlenmek İçin Burada Değiliz” isimli kitabı Almanya’da piyasaya çıktı.

Türkiye’de bir yıldır tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel’in Silivri Cezaevi’nde yazdığı “Eğlenmek için burada değiliz” (Wir sind ja nicht zum Spaß hier) adlı kitabı Almanya’da piyasaya çıktı.

DW Türkçe’ye konuşan kitabın yayıncısı ve gazeteci Doris Akrap, kitabın Yücel’in daha önce kaleme aldığı yazılardan bir seçki olduğunu söylüyor:

“Kitap, Deniz’in son 13 yıldır Jungle World, Welt ve taz gibi gazetelerde yazdığı haber ve yazılardan bir seçki aslında. Ancak Die Welt gazetesinde yayımlanan ve Deniz’in cezaevindeki günlerini anlattığı yazılar da yer alıyor. Öte yandan sadece bu kitap için yazılmış bir yazı da var. Seçilen yazılar bütün bunların bir karışımı niteliğinde. Kitapta, Deniz’in son 1,5 yılda gazetesi Die Welt’te yazdığı haberlerden oluşan bir Türkiye bölümü de bulunuyor. Diğerleri ise Almanya’da yayımlanmış olan köşe yazıları, yorumlar, söyleşiler ve izlenim yazılarından oluşuyor.”

1 yıldır tutuklu

Gazeteci Deniz Yücel, geçtiğimiz yıl 14 Şubat’ta İstanbul’da kendi isteğiyle ifade vermek üzere gittiği emniyette gözaltına alınmıştı.

27 Şubat’ta da “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanan Yücel’in tutuklanması Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın e-mail hesabına yönelik hacker saldırısı hakkındaki soruşturma çerçevesinde gerçekleşmişti.

Silivri Cezaevi’nde tutulan ve hem Türkiye hem Almanya vatandaşı olan Yücel hakkında henüz iddianame hazırlanmadı.

Previous post
Gözaltındaki Serpil Kemalbay açlık grevine başladı
Next post
Suruç Katliamı’ndan yargılanan polis amiri: 'Girişte uygulama yapmayın' talimatı aldım