Ana SayfaToplumsal CinsiyetVan’daki kayyum yönetimi erkeklerin başlattığı ‘pembe otobüs’ talebini ‘medeni’ buldu

Van’daki kayyum yönetimi erkeklerin başlattığı ‘pembe otobüs’ talebini ‘medeni’ buldu

HABER MERKEZİ – Van’ın kayyum atanan belediyesi, erkekler tarafından başlatılan ‘pembe otobüs’ kampanyasını ‘medeni’ buldu.

Van’da iktidara yakınlığıyla bilinen Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (SDİ) ile Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) bir süre önce “Kadınlara pembe otobüs istiyoruz” kampanyası düzenlemeye başlayarak imza toplamaya başlamıştı.

Vanlı kadınlar ise kampanyayı yürütenlerin erkek olduğuna dikkat çekmiş ve bu uygulamanın “Bu yaklaşım kadının yaşam alanını daraltan bir yaklaşım” olduğunu söylemişlerdi.

Kampanyayı düzenleyenler topladıkları imzaları Van Büyükşehir Belediyesi’nin kayyum yönetimine teslim etti.

İmzaları teslim alan Belediye Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, ‘pembe otobüs’ için gerekli çalışmaları hızlandıracaklarını söyledi.

Talebin ‘çok medeni’ olduğunu söyleyen Yalçın, “Özellikle hanımefendilerin daha rahat hareket etmeleri, eğer sıkışık gidecekse bile bunun hanımlar arasında olması arzu ediliyor. Bu çok medeni bir talep” dedi.

Başka illerde de bu uygulamanın olduğunu söyleyen Yalçın, “Bizler arkadaşlarımızla beraber bu hafta çalışmasını yapalım önümüzdeki haftadan itibaren size netice verelim. Belki tamamen sizin istediğiniz noktada olmayabilir. Ama bir başlangıç olur diye düşünüyorum” diye konuştu.




Önceki Haber
CHP'li Yılmaz'dan Musul Başkonsolosluğu baskınına ilişkin çarpıcı iddialar
Sonraki Haber
WJP raporu: Türkiye hukukun üstünlüğünde 113 ülke arasında 101’inci sırada