Ana SayfaGüncelYıldırım askeri kamuflaj giydi, ‘ihtiyaç doğarsa sefere çıkarız’ dedi

Yıldırım askeri kamuflaj giydi, ‘ihtiyaç doğarsa sefere çıkarız’ dedi

HABER MERKEZİ – Partisinin Kocaeli 6. Olağan İl Kongresi’nde kürsüye askeri kamuflaj giyerek çıkan Başbakan Yıldırım, “Ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kocaeli 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Kürsüye askeri kamuflaj giyerek çıkan Yıldırım’ın gündeminde Afrin’e yönelik operasyon vardı.

“Eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız” diyen Yıldırım, AKP’nin “sadece oy peşinde” olmadığını söyledi.

Yıldırım daha sonra ise Kocaeli’de Murat Reis denizaltısının ilk kaynak töreninde de bir konuşma yaptı.

Yıldırım burada ise şunları söyledi.

“Bölgeyi kaosa sürükleyen, ‘bölgeye istikrar getireceğim’ diye adeta bir istila projesi içinde olan emperyal güçler, bölgede ne Suriye’ye istikrar, ne bölgedeki insanların derdine çare olmak için ciddi bir adım atmamışlardır. Bunun tek istisnası var; o da Türkiye.

Türkiye, bölgesinde sadece kendi topraklarının bütünlüğünü, sınırlarının güvenliğini, vatandaşlarının can ve mal emniyetini sağlamakla kalmıyor, bölgedeki istikrarsızlıkların da ortadan kaldırılması için önemli bir katkı sağlıyor.”