Ana SayfaGüncelYıldırım: Merkel ile tüm konuları sansürsüz konuşacağım

Yıldırım: Merkel ile tüm konuları sansürsüz konuşacağım

HABER MERKEZİ – Almanya Başbakanı Merkel’le yarın yapacağı görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, tüm konuları “sansürsüz” şekilde konuşacağını söyledi.

Almanya’ya giden Başbakan Binali Yıldırım, ARD’de katıldığı Tagesthemen programında iki ülke arasındaki ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’le yarın yapacağı görüşme öncesi konuşan Yıldırım, ilişkilerde yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre Yıldırım, Merkel ile tüm konuları “sansürsüz” şekilde konuşacağını da ifade etti.

Başbakan Yıldırım, Türkiye-Almanya ilişkilerine ilişkin olarak “geçmişi unutmak, geleceğe bakmak ve ilişkileri geliştirmek” gerektiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerinin Avrupa açısından da önemli olduğunu belirten Yıldırım, Almanya’nın Avrupa’nın belkemiği olduğunu, Türkiye’nin ise bölgesinin belkemiği olduğunu ifade etti.

Deniz Yücel mesajı

Almanya ziyareti öncesi Türkiye’de tam 1 yıldır tutuklu bulunan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel hakkında açıklamalar da yapan Başbakan Yıldırım, Yücel’in durumuna ilişkin “Kısa sürede bir gelişme olacağı kanaatindeyim” dedi.


Yıldırım’dan 1 yıldır tutuklu bulunan gazeteci Yücel hakkında açıklama




Önceki Haber
26. gün: Türkiye’nin Afrin’e operasyonu sürüyor
Sonraki Haber
İşitme engelli Agit Acun'u darp eden 3 kişi tahliye edildi