Ana SayfaGüncelYıldırım ‘yerli ve milli tanklar’ için Almanya’nın ‘iştirakini’ diledi: Önemli parçaları orada yapılıyor

Yıldırım ‘yerli ve milli tanklar’ için Almanya’nın ‘iştirakini’ diledi: Önemli parçaları orada yapılıyor

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Türkiye’de yapılması planlanan ‘Altay’ tanklarının üretimine “iştirak etmesini dilediğini” belirten Yıldırım, “Önemli aksamlar Almanya’dan geliyor. Daha basit parçalar Türkiye’de yapılıyor” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Alman Haber Ajansı’na (DPA) verdiği röportajda Afrin’e yönelik operasyon sonrası  Leopard tanklarının modernizasyonunu askıya aldığına dair  Almanya’dan gelen açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre Yıldırım, “Yani bu noktada biz çaresiz değiliz. Almanya verirse ne ala, memnun oluruz ama bizim alternatiflerimiz her zaman var. Kendimiz de yapabiliriz” dedi.

Yıldırım, Alman tanklarının operasyonda kullanılmalarının yasal olarak sorun teşkil etmediğini de belirterek, “Gayet tabii ki kullanacağız. Biz bunları bu günler için aldık. Ülkemize yapılan saldırılarda bu silahları kullanmayıp ne zaman kullanacağız” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Türkiye’de yapılması planlanan ‘Altay’ tanklarının üretimine “iştirak etmesini dilediğini” belirten Yıldırım, tankların yapımında önemli akşamların Almanya’dan geldiğini “basit parçaların Türkiye’de üretildiğini” söyledi.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Daha fazla Almanya’ya fayda getirir çünkü makineler Almanya’dan geliyor. Önemli aksamlar Almanya’dan geliyor. Daha basit parçalar Türkiye’de yapılıyor.”