Ana SayfaGüncelYıldırım’dan HDP’ye: Çözüm yok kardeşim

Yıldırım’dan HDP’ye: Çözüm yok kardeşim

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş için, “Bir ara cici çocuk çıkarttılar, parlattılar marlattılar ama gerçek niyetlerini daha sonra gördük” diyen Başbakan Binali Yıldırım, “Niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyor” dediği Meclis’in üçüncü büyük partisi olan HDP’ye “Çözüm yok kardeşim” diye seslendi.

Almanya temaslarını izleyen gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) seslendi, “Çözüm yok” dedi.

Hürriyet’ten Hande Fırat’ın aktardığına göre “HDP ile niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyor?” diyen Yıldırım, bu tavrını HDP’nin PKK ya da YPG’ye ‘terör örgütü’ diyememesine bağladı.

Yıldırım Afrin’i işaret ederek de, “Orada ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, şehitlerimiz var. HDP ne yapıyor? ‘Diren Afrin diren’. Sen bir defa memleketine bak, insanlarının hayatına bak. Böyle bir şey nasıl yaparsın? Siyaset yapacaksa adam gibi diyecek ki; bu ülkenin toprak bütünlüğü ile problemim yok!” diye konuştu.

“Çözüm, çözüm; çözüm yok kardeşim”

Üç gün boyunca mahkemede savunma yapan, savunmasında müzakerelerin sürdüğü dönemde yaşanan gelişmelere ve bugün gelinen noktaya dikkat çeken HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı da hedef alan Başbakan Yıldırım, “Bir ara cici çocuk çıkarttılar, parlattılar marlattılar bazı medya organlarında ama gerçek niyetlerini daha sonra gördük” dedi.

“Onlara çok şans verildi” diye devam eden Yıldırım, “Hiç kimse ‘buradaki sorunların çözümü için bölgenin sesine kulak verilmedi’ diyemez. Bölge niye HDP’nin oluyormuş? Güneydoğu’dan fazla Kürt nüfusu var İstanbul’da. Kürt vatandaşlarımız benim başımın tacı” diye konuştu.

Yıldırım’ın HDP’ye mesajı ise şu oldu: “Çözüm, çözüm; çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak.”