Ana SayfaGüncelYSK’den CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

YSK’den CHP lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Yüksek Seçim Kurulu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun referandumda çıkan ‘Hayır’ oranının yüzde 52.1 olduğu yönündeki açıklamaları nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan 2017’de yapılan ve parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bir televizyon programında söyledikleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

YSK’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Hukuki tartışma ve tenkit hak olmakla birlikte, kimsenin Yüksek Mahkeme olan Yargıtay ve Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından salt çoğunlukla seçilen Yüksek Seçim Kurulu Üyelerine, ‘Yüksek Seçim Kurulunun içine çöreklenmiş bir grup çete mensubu’ deme hakkı yoktur.

Bu şekildeki hakaret içeren önceki ifadeleri nedeniyle ilgili hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurularında bulunulmuş, Başsavcılıkça düzenlenen fezlekenin Türkiye Büyük Millet Meclisine iletilmek üzere ilgili mercie gönderildiği öğrenilmiştir.”

Kılıçdaroğlu, “Referandumda yüzde 51.2 ‘Hayır’ çıktı” demişti

CHP lideri Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında, “Referandumda 51.2 ‘Hayır’ çıktı. YSK’ya çöreklenmiş bir yapı dedi ki ‘Evet’ çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Önlemini alacağız. Bugünden bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Sandığa gideceğiz. 2019’da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz” demişti.


1 yıl sonra Kılıçdaroğlu: Referandumda yüzde 51.2 ‘Hayır’ çıktı