Ana SayfaGüncel100’e yakın vekil üzerine yürüdü, omzu kırıldı: HDP’li Toğrul’a 45 günlük rapor

100’e yakın vekil üzerine yürüdü, omzu kırıldı: HDP’li Toğrul’a 45 günlük rapor

HABER MERKEZİ – Meclis’te dün yaşanan Afrin tartışmasında, AKP’lilerin üzerine yürüdüğü HDP’li Mahmut Toğrul’un omzunun kırıldığı ortaya çıktı. Toğrul’a 45 günlük iş göremez raporu verildi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece gerçekleşen teşvik torba tasarısının görüşmelerinde AKP Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın, HDP’nin Antep milletvekili Mahmut Toğrul’un ‘Afrin’de etnik temizlik yapılıyor’ sözlerinin ardından üzerine yürümesiyle tartışma çıkmış, büyüyen tartışma sonucu Toğrul yaralanmıştı.

Hastaneye kaldırılan Mahmut Toğrul’un omzunun kırıldığı ve HDP’li vekile 45 günlük iş göremez raporu verildiği öğrenildi.

Olaya ilişkin basın toplantısı düzenleyen Toğrul, “Kürek kemiğimde kırık var, 45 gün rapor aldım. Baldırda, gözde de darp izleri var. Doktor raporuyla sabit. Yaşanan linç girişimiydi. Biz sadece kendimizi korumak istedik. Sonuç: Bir omuz kırığı ve çokça darp izi” dedi. Toğrul ayrıca, suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti.

Hastaneden taburcu olan Toğrul, MA’ya ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Ben madde üzerinde Afrin’den bahsettim. Yansıttıkları gibi değil. Hani bunlar ‘Afrin’e yerleştireceğiz’ diyorlar. Bende oraya kimi yerleştireceksiniz, dışarıdan bu kadar insan getirirseniz bu demografik yapının içine koyarsanız, bu demografik yapıyı değiştirmek olur. Bunun adı da etnik temizliktir dedim. Sivil kayıplar ve sivil yaralılardan bahsettim. Konuşmam bitti, yerime geçip oturdum.

“Daha sonra oturum devam etti. Yerime oturduktan sonra maddenin oylamasına geçildi. Karar yeter sayısı için oylama yapıldı, o arada Garo (Paylan) vekil ile sohbet ediyordum. Onların Konya milletvekili yanımıza geldi. ‘Sizi kınıyorum falan’ dedi. Ciddiye almadım, onu geçeyim dedim kapıya doğru yöneldiğimde 100’e yakın vekil üzerimize yürüdü. Meğer organize bir saldırıya hazırlanmışlar. Bir ara yere düştük. Yere düşerken kolum kırılmış. Garo ile iki kişiydik onlar 100’e yakın kişiyle bize saldırdılar.”


Meclis’te Afrin tartışması: AKP’li vekil HDP’li Toğrul’un üzerine yürüdü