Ana SayfaToplumsal Cinsiyet16. Feminist Gece Yürüyüşü bugün Taksim’de

16. Feminist Gece Yürüyüşü bugün Taksim’de

HABER MERKEZİ – Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Feminist Gece Yürüyüşü, bugün saat 19.30’da İstiklal Caddesi’nde yapılacak

Kadınlar, “Hayatımız, isyanımız, mücadelemiz: Feminizm” sloganıyla 8 Mart’ta İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Fransız Kültür Merkezi önünde 16’ncı Feminist Gece Yürüyüşü’nde bir araya gelecek.

Saat 19.30’da başlayacak ve Taksim İstiklal Caddesi boyunca sürecek yürüyüş, Tünel Meydanı’nda yapılacak açıklamayla son bulacak.

Kadınlar daha sonra ise, The Mekan’daki eğlencede buluşacak ve Ritim Kolektif’in şarkılarıyla 8 Mart’ı kutlayacak.

Kadınların birlikte daha güçlü olduklarını söyleyen Kampüs Cadıları üyesi Gizem Işık, MA’ya yaptığı açıklamayla “OHAL’lere, bu hallere, baskılara, zulümlere, cinayetlere, istismarlara susmadık. Biz kadınlar biliyoruz ki hep birlikte çok güçlüyüz. Siz de 8 Mart’ta isyanınızı alıp Taksim’e gelin” çağrısında bulundu.

LGBTİ+ Platformu üyesi Rüzgar Sinan Cerrahoğlu da, “Ülkemizde her yıl yüzlerce kadın katlediliyor, binlerce kadın tacize ve tecavüze uğruyor. Biz LGBTİ+ Platformu olarak çocuk istismarcılarına, transfobiye, homofobiye karşı sesimizi Feminist Gece Yürüyüşü’nde de gür bir şekilde dile getireceğiz” diye konuştu.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyelerinden Selda Salman ise “Biz yıllardır kadınlar olarak sokaklardayız. Bu ülkede laikliği yok etmeye çalışanlara, gericiliğe, erkek şiddetine karşı her yıl olduğu gibi bu 8 Mart’ta da sokaklarda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ankara Feminist Gece Yürüyüşü Kuğulupark’ta

Öte yandan Ankara’daki kadınlar, Feminist Gece Yürüyüşü için saat 19.00’da Kuğulupark’ta bir araya gelecek.


‘Yüksel’e döneceğim’ diyen Nuriye Gülmen’den kadınlara mesaj

8 MART | Sinemanın Kadınları

8 MART | Tarihten Kadın Portreleri

8 MART | ‘Artık yeter’ diyen kız kardeşlerimiz anısına – Editörden

Previous post
Meclis'te Afrin tartışması: AKP'li vekil HDP'li Toğrul'un üzerine yürüdü, 3 vekil yaralandı
Next post
Moody’s, Türkiye'nin notunu düşürdü