Ana SayfaGüncel21 Mart’a sayılı günler kala: ‘Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır’

21 Mart’a sayılı günler kala: ‘Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır’

HABER MERKEZİ – 2018 Newroz programına ilişkin Diyarbakır’da düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Savaşa karşı barış mesajı milyonlar tarafından haykırılacak” dedi.

HDP, HDK, DTK, TJA, DBP, ÖSP, HAK-PAR, DDKD eş başkanları, sözcüleri, temsilcileri ve aktivistleri 2018 Newroz programına ilişkin Diyarbakır’da bir basın toplantısı düzenledi.

2018 Newroz’unun sloganı “Newroz direniştir, faşizme karşı halkların baharıdır”, “Faşizm kaybedecek, halklar kazanacak” olarak açıklandı.

Toplantıda söz alan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “2018 Newroz’unun zulüm, savaş, işgal, kriz politikalarına karşı güçlü bir direnişin ortaya çıkması bakımından anlamlıdır” diye konuştu.

Buldan, barış vurgusu yaparak, “Ayrıca Afrin’e yönelik işgal girişimi Newroz alanlarında bir kez daha protesto edilecektir. Afrin’de yaşamını yitiren herkesin, askerlerin de bizim çocuğunuz olduğu mesajı verilecektir. Savaşa karşı barış mesajı milyonlar tarafından haykırılacaktır. Milyonların meydanda barışı, eşitliği talep edeceği bir Newroz olacaktır” dedi ve “savaşa karşı tek ses olmak” için Newroz kutlamarına katılım çağrısı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise, “21 Mart’ta evet Newroz kutlaması olacak ama aynı zamanda özgürlük mücadelesinde kararlı olanların buluşma noktası olacak. Zulme maruz kalan herkesin bu buluşmada yerini alması faşizmin yıkılması için en güçlü adımlardan biri olacak. Tüm Türkiye halklarını bu buluşmaya davet ediyorum. Newroz ateşi yolumuzu aydınlatsın” diye konuştu.

Toplantıya katılan diğer isimler de kısa birer konuşma yaptı.


2018 Newroz programına BURADAN ulaşabilirsiniz.