Ana SayfaToplumsal Cinsiyet3 ilde cezaevindeki kadınlara kart gönderildi: ‘Mücadele bir güne sığdırılmaz, dayanışmamız sürecek’

3 ilde cezaevindeki kadınlara kart gönderildi: ‘Mücadele bir güne sığdırılmaz, dayanışmamız sürecek’

HABER MERKEZİ – HDP ve DBP’li kadınlar Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta 8 Mart kapsamında tutuklu olan kadınlara dayanışma kartı gönderilirken, Mardin’de kadınlar, yol boyu fotoğraflarını çeken polislere tepki gösterdi. Polis amirinin bu tepkiye yanıtı ise “Biz fotoğrafları grupta paylaşıyoruz” oldu.

Kadınlar Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta tutuklu kadınlara kart gönderdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mardin’de bir araya gelen, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi’nden çok sayıda kişi HDP binası önünde toplandı.

Polis: Fotoğraflarınızı grupta paylaşıyoruz

Parti binasında bir süre polisler tarafından bekletilen kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” sloganları atarak, alkışlar eşliğinde PTT binasına kadar yürüdü.

Kadınlar, yol boyunca ve PTT binası içerisinde sürekli fotoğraflarını çeken polislere tepki gösterdi.

Polis amiri, fotoğraflarının neden çekildiğini soran kadınlara gülerek, “Biz fotoğrafları grupta paylaşıyoruz” yanıtını verdi.

Şırnaklı kadınlar karanfil dağıttı

Şırnaklı kadınlar da 8 Mart etkinlikleri kapsamında, sokağa çıkma yasağı sonrasında çok sayıda evin yıkıldığı İdil ilçesinde kadınlarla buluştu, sokak sokak karanfil dağıttı.

Aralarında HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, HDP Kadın Meclisi üyesi Özlem Kutlu, HDP Şırnak İl Eşbaşkanı Zeynep Unat ve DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Ayşe Altay’ın da bulunduğu çok sayıda kadın, HDP İlçe binasında bir araya geldi.

‘Kadın mücadelesi bir güne sığdırılamaz’

Dicle Amed Kadın Platformu (DAK) üyesi kadınlar da, cezaevlerindeki kadın tutuklulara dayanışma kartı gönderdi.

Etkinliğine HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Eğitim Sen ve KESK bileşenlerinden oluşan çok sayıda kadın katıldı.

Burada kadınlar adına açıklama yapan DAK üyesi Arin Zümrüt, kadın mücadelesinin bir güne sığdırılamayacağını ifade ederek, siyasi düşüncelerinden dolayı cezaevlerinde bulunan yüzlerce kadın tutuklunun bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiğini söyledi.

Ardından konuşan Feleknas Uca, cezaevindeki kadınlarla dayanışmalarının süreceğini belirtti ve tutuklu kadın vekilleri hatırlatarak şunları söyledi:

“8 Mart Kadınlar Günü’nü başta HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak ve tutuklu bulunan tüm milletvekillerimizin Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.”

Previous post
David Byrne’den solo albüm: ‘American Utopia’ dinlemeye açıldı
Next post
📸 | Westworld’ün ikinci sezonundan yeni görseller