Ana SayfaKadın8 Martların fotoğrafları: ‘Kadının objektifinden’ sergisi açıldı

8 Martların fotoğrafları: ‘Kadının objektifinden’ sergisi açıldı

HABER MERKEZİ – Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle “Kadının objektifinden” başlıklı bir fotoğraf sergisi düzenledi. Sergide 13 kadın gazetecinin 8 Martlarda çektikleri fotoğraflar sergilendi.

Dicle Amed Kadın Platformu, Diyar Galeria’da “Kadının objektifinden” adlı fotoğraf sergisi düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen sergide 13 kadın gazetecinin farklı kentlerde 8 Martlarda çektiği fotoğraflar yer alıyor.

Sergiye Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili Feleknas Uca, Dicle Amed Kadın Platformu üyeleri, HDP il Eş Başkanı Filiz Buluttekin ve çok sayıda kadın katıldı.

Bugüne kadar kadınların asla baş eğmediğini ve geri adım atmadığını belirten Feleknas Uca, “Rosalardan, Sakinlere, Sakinelerden Arinlere destan yazıldı” dedi.

‘Kadınlar yasakları tanımayacak’

JinNews’te yer alan habere göre kadınların yasakları tanımayacağını kaydeden Uca devamla şunları söyledi:

“Kaç gündür 8 Mart etkinlikleri için görüşmeler yapılıyor. 8 Mart mitingine izin verildi fakat 8 Mart’tan önce dışarıda yapılacak etkinliklere izin verilmiyor. Hiç bir tarihte kadın eylemleri yasaklanmadı ama şimdiki zihniyet yasaklıyor. Yaptığımız bir fotoğraf sergisine bile onlarca polis ve TOMA gelmiş. Valilik aldıkları kararları bir daha gözden geçirsin. Buradan yasakları tanımayacağımızı söylüyoruz. Kadınlar nasıl baş kaldırdıysa bugün yine baş kaldırıyor.”

Sergi yapılan konuşmaların ardından Sur’da karanfil dağıtımı ve akşam 18.00-20.00 arası N-CİTY Avşar sinemalarında film gösterimi ile devam edecek.