Ana SayfaDünyaABD’den BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye’de yeni ateşkes teklifi

ABD’den BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye’de yeni ateşkes teklifi

HABER MERKEZİ – ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Suriye’de ateşkes için “kabul edilir edilmez yürürlüğe girecek ve bağlayıcılığı olan” yeni bir tasarı getirdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 24 Şubat’ta Suriye geneli için aldığı 30 günlük ‘insani ateşkes’ kararına rağmen başta Afrin ve Doğu Guta olmak üzere birçok yerleşim yerinde saldırılar ve çatışmalar sürüyor.

2 haftayı aşkın süredir durumun değişmemesi sonucu ABD’den yeni bir hamle geldi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye’de ateşkesin başarısız olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne yeni bir ateşkes tasarısı sunduklarını bildirdi.

BMGK’nin Suriye’deki 30 günlük ateşkes kararının uygulanmasının değerlendirildiği öğleden önceki toplantısında bir konuşma yapan Haley, “Ateşkes başarısız oldu ve harekete geçme zamanı geldi. ABD bahanelere yer bırakmayacak, kabul edilir edilmez yürürlüğe girecek bağlayıcılığı olan yeni bir karar tasarısı hazırladı” diye belirtti.

Rusya’yı ateşkesin uygulanması konusunda verdiği sözleri yerini getirmemekle suçlayan Haley, ABD’nin Suriye’de gerektiğinde “harekete geçmeye hazır” olduğunu da söyledi.


52. gün: Afrin’de ateşkes uygulanmıyor, çatışmalar kent merkezine ulaştı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dönemin İstanbul Jandarma görevlileri Hrant Dink'i tanımadıklarını savundu
Sonraki Haber
Meclis’te 'Afrin halkı katliamla karşı karşıya' diyen HDP’li Kaya’nın mikrofonu kapatıldı