Ana SayfaGüncelABD’den Minbiç açıklaması: Türkiye’yle henüz bir anlaşma yok

ABD’den Minbiç açıklaması: Türkiye’yle henüz bir anlaşma yok

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ve ABD arasında Minbiç üzerinde anlaşma sağlandığı yönündeki iddialara ilişkin konuştu ve “Minbiç konusunda henüz anlaşma yok” dedi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı.

Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ABD ile Minbiç konusunda anlaşmaya varıldığına dair açıklamalarına ilişkin gelen Çavuşoğlu önceki gün ABD ile Minbiç’in YPG’den temizlenmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. Sizin de anlayışınız bu yönde mi?” şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

“Bizim yaklaşımımız tam olarak bu değil. Türk hükümetiyle pek çok görüşme yapıyoruz. Hala Türkiye ile bir anlaşmaya varmak için çalışıyoruz.”

Türkiye’nin Afrin’e dönük operasyonuna ilişkin de konuşan Nauert, ellerinde TSK’nin kenti kuşattığına dair bir bilgi olmadığını söyledi. ABD’nin Afrin’de olmadığını belirten Nauert, “Ancak bu durum dikkati IŞİD ile mücadeleden kaçırıyor” diye konuştu.

BM tarafından Suriye’de ilan edilen ateşkesin Afrin’i de kapsadığı görüşünü de tekrarlayan Nauert, ABD’nin bu yaklaşımında bir değişiklik olmadığını kaydetti.

Çavuşoğlu ne demişti?

ABD ile devam eden Minbiç görüşmeleri hakkında 13 Mart’ta konuşan Çavuşoğlu, “YPG’nin ABD ve Türkiye nezaretinde Minbiç’ten çekileceğini” söylemişti. 19 Mart’ta bunun ‘yol haritasının netleşeceğini’ dillendiren bakan, “Son toplantıda tabii farklı olduğumuz şeyler olabilir ama bir anlayışa doğru gidiliyor” diye konuşmuştu.

 

Previous post
Askeri üs bölgesindeki patlamada yaralanan Narinç Yaman yoğun bakımdan çıktı
Next post
16. Bursa Kitap Fuarı 17 Mart'ta Başlıyor