Ana SayfaDünyaAB’den ABD’ye misilleme: Yüzlerce ürüne ek gümrük vergisi

AB’den ABD’ye misilleme: Yüzlerce ürüne ek gümrük vergisi

HABER MERKEZİ – AB Komisyonu, ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerine karşı ‘misilleme’ listesini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerine karşı misilleme yapılacak ürünler listesini yayınladı.


İthal çelik ve alimünyuma ek vergi: Trump, gümrük tarifesini imzaladı


Toplam 10 sayfalık listede AB’nin ABD’ye yanıt olarak yüzde 25 gümrük vergisi uygulamayı planladığı ürünler arasında mısır, barbunya, pirinç, mısır gevreği, fıstık ezmesi, yaban mersini, portakal suyu, viski, puro, sigara, tütün, ruj, kot pantolon, nevresim, ayakkabı, lavabo, merdiven, vantilatör, motosiklet, yat, tekne, tüp ve çelik gibi yüzlerce farklı ürün yer alıyor.

Ne olmuştu?

ABD’nin ithal çelik ve alüminyuma ek gümrük vergileri getirileceğini duyurması üzerine AB, ABD’nin bölgeye yaptığı ihracata karşı önlemler alacağını duyurmuştu.

ABD’ye ticaret ve askeri alanlarda adil davranan “gerçek dostlara” büyük esneklik gösterileceğini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, Kanada ve Meksika’nın devam eden Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) müzakereleri nedeniyle şimdilik söz konusu vergilerden muaf tutulacağını bildirmişti.

ABD tarafından muaf tutulacak ülkeler arasına Avustralya da eklenmişti.