Ana SayfaGüncelAf Örgütü’nden Boğaziçi öğrencileri için ‘acil eylem kampanyası’

Af Örgütü’nden Boğaziçi öğrencileri için ‘acil eylem kampanyası’

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için gözaltına alınan 11 öğrenci için Uluslararası Af Örgütü, acil eylem kampanyası başlattı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart’ta “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve yurt ile ev baskınlarında gözaltına alınan 11 öğrenci için Uluslararası Af Örgütü, acil eylem kampanyası başlattı.

Af Örgütü’nün acil eylem çağrısı, “Savaş karşıtı eylem yapan öğrenciler gözaltında” başlığını içeriyor.

Öğrencilerin barışçıl bir eylem yaptığına vurgu yapan Af Örgütü, “Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu bazı hükümet sözcülerinin öğrenciler hakkında alevlendirici ve önyargılı açıklamalarda bulunmasının ve onları ‘terörist öğrenciler’ olarak nitelendirmelerinin ardından gözaltılar gerçekleşmişti” diyor.

“Öğrenciler, terörle mücadele yasaları kapsamında yargılanma ve üniversiteden atılma tehlikesi altındalar” denilen Af Örgütü açıklamasında, öğrencilerin askeri operasyona karşı barışçıl muhalefet yaptığı belirtilerek, bunun da barışçıl toplanma ve ifade özgürlüğü hakları kapsamında korunduğu, hem iç hukuk hem de uluslararası hukukun güvencesi altında olduğu kaydediliyor.

Erdoğan’ın öğrencileri hedef alan sözlerinin hatırlatıldığı imza metninde, tüm öğrencilerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep eden Af Örgütü, öğrencilerin idari bir yaptırıma maruz kalmaması ve eğitimlerine devam edebilmesi çağrısı yapılıyor.

Erdoğan ne demişti?

23 Mart’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu terörist öğrencileri kamera çekimlerinden bulup, çıkarıp, onlara da gereğini yapacağız. Bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın da çok daha dikkatli olması gerekir. Eğer bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın bu öğrencilerle iltisakı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız” demişti.

24 Mart’ta bir kez daha gözaltına alınan öğrencilerle ilgili konuşan Erdoğan, “O komünist öğrencilere, terörist vatan hainlerine üniversitede okuma hakkı vermeyeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.


Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin gözaltı süresi 1 hafta uzatıldı


Acil eylem kapsamında başlatılan imza kampanyasına BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
MİT operasyonu sonrası: Kosova'da İçişleri Bakanı ve İstihbarat Şefi görevden alındı
Next post
Erdoğan'dan Macron'a 'arabuluculuk' tepkisi: Zaten garip garip şeyler söylemişti