Ana SayfaGüncel‘Afrin için endişeliyiz, Minbiç’ten çekilmeyiz’ açıklaması gelmişti: Çavuşoğlu ABD ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi

‘Afrin için endişeliyiz, Minbiç’ten çekilmeyiz’ açıklaması gelmişti: Çavuşoğlu ABD ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınmasının ardından 19 Mart’ta yapacağı Washington ziyareti iptal olan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 19 Mart’ta Minbiç konusunun da ele alınacağı Washington ziyareti ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın görevden alınmasının ardından iptal edilmişti.

Çavuşoğlu’ndan konuya ilişkin gelen açıklamada iki ülke arasındaki görüşmelerin sürdüğü ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı’nın önümüzdeki günlerde ABD’ye gideceğini söyledi.

Çavuşoğlu, “ABD ile görüşmeler kesilmedi, devam ediyor. Önümüzdeki günlerde müsteşarımız ABD’ye gidecek” ifadelerini kullandı.

Pentagon: Minbiç’ten çekilmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’den sonra operasyonların Suriye’deki Minbiç’ten, Irak’taki Şengal’e doğru genişletileceğine ilişkin açıklamalarını değerlendiren Pentagon Sözcüsü Robert Manning, Minbiç’teki güçlerini çekmeyeceklerini ve ABD’nin Türkiye’nin operasyonlarını sınır bölgelerinin ötesine ilerletmemesi yönündeki beklentisini dile getirmişti.

‘Derin endişe duyuroruz’

Türkiye ve desteklediği ÖSO gruplarının Afrin’e girmesinin ardından gelen haberler nedeniyle ‘derin endişe’ duyduklarını belirten ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Yağma haberleri de bizi kaygılandırıyor” açıklamasını yapmıştı.Sözcü, uluslararası insani yardım örgütlerine geçiş sağlamasına yönelik çağrıda da bulunmuştu.

Erdoğan’dan tepki

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün düzenlediği grup toplantısında ABD’den gelen bu açıklamalara, “Biz kaygılarımızı sizlere ilettiğimiz zaman neredeydiniz?” diye tepki gösterdi.