Ana SayfaDünyaAfrin’de patlama: 3 asker yaşamını yitirdi

Afrin’de patlama: 3 asker yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – TSK ve ÖSO gruplarının girdiği Afrin’de tuzaklanan bir el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucunda üç asker hayatını kaybetti, üç asker de yaralandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) grupları, 20 Ocak’ta operasyon başlattıkları Afrin kent merkezine 58 gün sonra, yani 18 Mart’ta girebilmişti.

Afrin’e dönük operasyonun 61’inci gününde ise (bugün) kent merkezindeki arama-tarama çalışması sırasında bir patlama meydana geldiği bildirildi.

TSK’den yapılan açıklamada el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu üç askerin hayatını kaybettiği ve üç askerin de yaralandığı duyuruldu.

DHA’nın haberine göre yaralanan askerler, tedavi için Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TSK’nin verilerine göre Afrin’de şu ana dek hayatını kaybeden askerin sayısı 49’a yükseldi.

Şu ana kadar 46 askerin yaşamını yitirdiği duyurulmuştu

TSK, Afrin’e yönelik ÖSO gruplarıyla birlikte 20 Ocak’ta başlattığı operasyonun ilk iki ayında 46 askerin hayatını kaybettiğini, 225 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

Operasyonun 59’uncu gününde de (19 Mart) AA ve DHA’nın servis ettiği haberde, TSK ve ÖSO gruplarının girdiği Afrin’de tuzaklanan bir el yapımı patlayıcı infilak etmişti.

Ajanslar, patlayıcının Afrin’in kent merkezindeki 4 katlı bir binaya tuzaklandığını, patlama sonucunda ise 4’ü ÖSO mensubu olmak üzere 11 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.


TSK ve ÖSO grupları Afrin’de: İki ayda neler oldu, kim ne dedi?