Ana SayfaDünyaAfrin’e yönelik operasyon 43’üncü gününde

Afrin’e yönelik operasyon 43’üncü gününde

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla beraber Afrin’e dönük saldırıları, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye geneli ‘ateşkes’ kararına rağmen devam ediyor. Bugün operasyonun 43’üncü günü; kent karadan ve havadan hedef alınırken, bölgedeki çatışmalar sürüyor. Gün içinde Afrin’e yönelik operasyona ilişkin haberleri, yapılan açıklamaları ve ilgili gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 

 


20:03 | Davutoğlu: Selam olsun ÖSO’nun yiğitlerine

Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Afrin’e yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin Suriye politikasını ‘barışçıl’ olarak nitelendiren Davutoğlu, Özgür Suriye Ordusu’nu (ÖSO) eleştirenlere de şu yanıtı verdi:

“Suriye halkının içinden çıkan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türkiye tarafından özellikle sınırlarımızda güvenlik müdahil grup olarak tutuldu. Doğru da yaptık. Bugün eleştirilen o ÖSO’nun yiğitleri, yiğit Mehmetçiklerimizle aynı topraklarda kan döküyor. Selam olsun Suriye’nin yiğit insanlarına ve onlara yardıma koşan selam olsun Mehmetçiğe.”


13:45 | Erdoğan: Afrin olayında Rusya’yla bir sıkıntımız yok

Foto: @tcbestepe

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turunun üçüncü durağı olan Senegal’de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan’ın yanıt verdiği sorulardan biri de Rusya’nın Afrin tutumu ile ilgiliydi.

Erdoğan, gazetecilerin, “Afrin’de olumlu yaklaşıp sessiz kalan Rusya, İdlib’de bizi rahatsız edecek bir teklifle karşımıza gelebilir mi?” sorusuna yanıtı şu oldu:

“Afrin olayında Rusya’yla bir sıkıntımız yok. İdlib’de gözlem noktaları oluşturma sürecimiz de devam ediyor. Önümüzdeki süreçte Soçi’deki üçlü zirvenin benzerini İstanbul’da yapacağız. Bu ve benzeri konuları orada da değerlendirme imkânımız olacaktır.”


12:24 | YPG’den, hedef alınan Suriye ordu birliklerine bağlı güçlerle ilgili açıklama

Dün Türkiye’nin, Afrin’de bulunan Suriye ordu birliklerine bağlı güçleri hedef aldığı bildirilmişti.

YPG’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. YPG Genel Komutanlığı’nın açıklamasında, Türk jetlerinin Şera ve Cinderes’de Suriye ordusuna bağlı güçleri hedef aldığı ve 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin de yaralandığı duyuruldu.


12:18 | Raco’da şiddetli çatışmalar

TSK ve ÖSO gruplarının Afrin’e dönük operasyonunun 43’üncü gününde Raco ve Şera’da şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

AA, “TSK vs ÖSO Raco beldesi merkezini ele geçirdi” dese de Suriye’den yayın yapan ajanslar kent merkezi çevresinde hala çatışmalar yaşandığını belirtiyor. AA da çatışmaların hala devam ettiğini doğruluyor.


Türkiye’nin Afrin’e operasyonun ilk ayında neler oldu, kim ne dedi?

İkinci ay: 31.GÜN32. GÜN33. GÜN34. GÜN35. GÜN36. GÜN37. GÜN, 38. GÜN, 39. GÜN, 40. GÜN, 41. GÜN, 42. GÜN




Önceki Haber
Zihinsel engelli bir çocuğu sistematik olarak istismar eden erkek tutuklandı
Sonraki Haber
Neslinin tükenmesinden korkuluyordu: Antarktika'da 1.5 milyon penguen keşfedildi