Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘AKP döneminde en az 20 bin 447 işçi yaşamını yitirdi’

‘AKP döneminde en az 20 bin 447 işçi yaşamını yitirdi’

HABER MERKEZİ – İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi ve TMMOB Kocaeli şubeleri düzenledikleri ortak basın açıklaması ile AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana 20 bin 447 kişinin iş cinayetlerinde yaşamanı yitirdiğini açıkladı.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) ve İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Kocaeli’ndeki İnsan Hakları Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

İSİG Kocaeli Şubesi üyelerinden Gizem Güzel, 2013 yılında sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri tarafında 3 Mart gününün İş Cinayetlerine Karşı Mücadele Günü olarak ilan ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“Bu kadar can kaybının yaşandığı ülkemizde 2012 yılında çıkarılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası da gidişatı değiştiremedi. Yasanı çıkması her ne kadar iş yerlerine bazı yeni yükümlülükler getirse de sonuç değişmemiştir.”

‘Yaşamını yitiren işçilerin yüzde 98’i sendikasız’

Güzel, AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana en az 20 bin 447 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ölenlerden yüzde 98’inin sendikasız olduğuna dikkat çeken Güzel, “Hangi savaşta bu kadar arkadaşımızı kaybediyoruz. Tehlikeli işlerde çalışanlar ailesi ile vedalaşmadan evden çıkmıyor. Kaza, kader, fıtrat, bizler bu anlayışa hayır diyoruz. Bu cinayetlerin nedeni neoliberal düzenin ucuz ve güvencesiz istihdam politikaları ve sermaye birikim stratejisidir” dedi ve işçilere örgütlenmesi çağrısında bulundu.




Önceki Haber
Birçok ilde kadınlar alanlara çıktı, Antalya'daki eyleme 'milli hassasiyet' yasağı geldi
Sonraki Haber
Bir kadın boşanmak istediği eşi tarafından öldürüldü