Ana SayfaGüncelAKP: Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline geldi

AKP: Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline geldi

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir” dedi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, NTV’de katıldığı bir programda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısında dile getirdiği, “FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” sözlerine yanıt verdi.

Ünal, “Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü’nün açıklamaları şöyle:

“Kılıçdaroğlu gerçekleri çarpıtıyor. Bunlara sahip çıkan Kemal Kılıçdaroğlu ve arkadaşları değilmiş gibi, 15 Temmuz gecesi yaşananlar bütün milletin gözünün önünde cereyan etmesine rağmen, bütün taraflar Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin siyasi oluşumun dışında kimse tasfiye edemezdi demesine rağmen siz çıkacaksınız, bütün hakikati, gerçekleri ters yüz edecek şekilde FETÖ’nün siyasi ayağı sizsiniz diyeceksiniz. Biz temizliğimizi yaptık ama CHP hiçbir temizlik yapmadı. Kılıçdaroğlu’nun danışmanı FETÖ’den tutuklandı. Bu haliyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Kılıçdaroğlu’nun CHP’si bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada iktidarı, darbe girişiminin siyasi ayağını ortaya çıkarmamakla suçlamıştı.

“FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuşmuştu:

“Askeriyedeki FETÖ’cüleri temizledik, milli eğitimdeki FETÖ’cüleri temizledik, yargıdaki FETÖ’cüleri de temizledik, o zaman OHAL niye var? FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmamak için OHAL’i sürdürüyorlar. Buradan ilk kez FETÖ’nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır.

“Versin mahkemeye ispat edeceğim. ‘Ne istedin de vermedik’ diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör her şeyi verdin. Toprak verdin, üniversite verdin. Siyasi ayağı sensin arkadaş. Biz FETÖ ile mücadele ederken her türlü baskı ile karşılaştık. Belediye başkanlarımız hapse atıldı, belediyelerimiz basıldı. FETÖ’nün izlediği yöntemin aynısını, vakıf, üniversiteler bunların da var.”


Kılıçdaroğlu: FETÖ’nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır