Ana SayfaGüncelAKP kurucularından Abdüllatif Şener’e “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten soruşturma

AKP kurucularından Abdüllatif Şener’e “Cumhurbaşkanı’na hakaret”ten soruşturma

HABER MERKEZİ – AKP’nin kurucu isimlerinden eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” soruşturması başlatıldı.

Soruşturmanın gerekçesi olarak Şener’in Twitter hesabından yapılan paylaşımlar gösterildi.

Soruşturma kapsamında ifade veren Abdüllatif Şener, hesabının “Ayyıldız Tim” tarafından çalındığını ve paylaşımların kendisine ait olmadığını söyledi.

AA’nın haberine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise dilekçesinde, “Her ne kadar şüpheli savunmasında hesabının şifresinin çalındığını ve suça konu paylaşımları kendisinin yapmadığını belirterek suçlamayı kabul etmemiş ise de şifrenin çalındığına dair müracaatının ve delilinin bulunmamasına karşılık savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğu değerlendirilerek savunmasına itibar edilmediği, bu şekilde şüphelinin üzerine atılı cumhurbaşkanına hakaret suçunu işlediği anlaşılmakla, eylemine uyan sevk maddeleri gereğince cezalandırılması talep olunur” ifadelerini kullandı.