Ana SayfaGüncelAskeri üs bölgesindeki patlamada yaralanan Narinç Yaman yoğun bakımdan çıktı

Askeri üs bölgesindeki patlamada yaralanan Narinç Yaman yoğun bakımdan çıktı

HABER MERKEZİ – Uludere’nin Kalemli köyü civarında askeri üs bölgesinde meydana gelen patlamada ağır yaralanan Narinç Yaman yoğun bakımdan çıkarıldı. Yaman’ın bünyesi zayıf olduğu için bağırsağına isabet eden parçanın ameliyatla alınamadığı belirtildi. Patlama anını anlatan Yaman, birden kendini kanlar içinde bulduğunu ayağının ve elinin parçalandığını gördüğünü söyledi.

Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Kalemli köyü civarında bulunan Bağlıca Sınır Taktik Jandarma Komutanlığı’na ait askeri üs bölgesinin bulunduğu Yılmaz Tepe bölgesinde 13 Mart tarihinde bir patlama meydana gelmişti.

Tuzaklanmış mayın nedeniyle meydana geldiği belirtilen patlamada bölgede eşi Ahmet Yaman ile koyun otlatan Narinç Yaman isimli kadın ağır yaralanmıştı.

Günlerdir yoğun bakımda tutulan Yaman bugün normal servise çıkarıldı.

Sol ayağına, sol koluna ve bağırsağına isabet eden parçalardan dolayı ağrıları olan Yaman’ın bağırsağındaki parçanın henüz çıkarılamadığı belirtildi.

Yaman’ın bünyesinin zayıf olması nedeniyle ameliyata alınamadığı kaydedildi.

‘Ayağım, elim paramparça olmuştu’

Normal servise çıktıktan sonra JinNews’e konuşan Yaman, patlama anına ilişkin şunları anlattı:

“Eşimin yanına gideceğim sırada birden ayağım kaydı yere düştüm. Yere düşmemle ayaklarımın altından kayan bir taş bombanın üstüne düştü. Neye uğradığımı şaşırdım. Birden kendimi kanlar içinde buldum ve ayağım, elim hepsi paramparça oldu. Eşimi ne kadar çağırsam da sesimi duymadı. Sonra baktım eşimle askerler geldi ve beni bir battaniyeye sarıp götürdüler. Artık kendimden geçmiştim. Kendimi bir anda hastanede buldum.”

‘Halkın kullandığı alanlarda mayınlama yasaklanmalı’

Patlamanın olduğu yerden bir buçuk metre uzakta olduğunu söyleyen Yaman, “Doktor ayağımın çatladığını söyledi, alçıda zaten. Karnımda, sırtımda hepsinde yara var. Kaç gündür yoğun bakımdaydım. Köy halkının yoğun kullandığı alanlarda böylesi mayınlamaların yapılması yasaklanmalı” dedi.

Heyet: Bomba atar olabilir

Olaya dair inceleme yapmak için köye gelen heyet ise askerler tarafından döşenmiş mayın olduğu iddia edilen cismin, yerin altında hassaslaşmış bomba atar olabileceğini kaydettiği aktarıldı.