Ana SayfaGüncelBağdat: Türkiye’nin Irak’taki güçlerini çekmesi için güç kullanılmalı

Bağdat: Türkiye’nin Irak’taki güçlerini çekmesi için güç kullanılmalı

HABER MERKEZİ – Irak yönetimi, Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi’ne yönelik bombardımanına tepki gösterirken, parlamenterler, “Türkiye’nin Irak’taki güçlerini çekmesi için güç kullanılmalı” dedi.

Irak yönetimi, Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına sert bir dille tepki gösterdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Mehcub, “Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen her türlü saldırıyı ve sivil yerleşim yerlerinin bombalanmasını reddediyoruz” dedi.

Iraklı yetkili, Türkiye’nin Irak sınırları içerisinde düzenleyeceği her türlü askeri operasyon için önceden Irak hükümeti ile koordine halinde olması gerektiğini de söyledi.

Maliki’nin partisi: Güç kullanılsın

Irak eski Başbakan Nuri Maliki’nin lideri olduğu Kanun Devleti Koalisyonu Partisi Parlamenteri Zeynep Hezreci ise dün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Irak’tan güçlerini çekmesi için güç kullanılmasını istedi.

Bağdat’ın, Türkiye’nin güçlerini çekmesi için yoğun diplomatik girişimlerde bulunduğunu ancak bunlardan hiçbir sonuç alınamadığını söyleyen Hezreci, “Türkiye’nin Irak’taki güçlerini çekmesi için güç kullanılmalı. Çünkü Türkiye güçten başka, bir şeyden anlamıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bütün uluslararası anlaşmaları ihlal ettiğini belirten Hezreci, “Erdoğan, Irak’ın Suriye olmadığını iyi bilmelidir. Bağdat, Türkiye’nin Irak büyükelçisini çağrılmalı ve resmi olarak da Türkiye’nin Irak’tan güçlerini çekmesini Ankara’ya ulaştırmalı” diye konuştu.