Ana SayfaGüncelBahçeli: AB’nin kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatıldı

Bahçeli: AB’nin kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatıldı

HABER MERKEZİ – Dün gerçekleşen AB-Türkiye zirvesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan MHP lideri Bahçeli, “Gerçekte AB’nin kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatılmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

Dün Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleşen Avrupa Birliği-Türkiye zirvesine değinen Bahçeli “AB üyeliği süreci yılan hikayesine dönmekle kalmayan, temellerimize dinamitlemeye varan bir belirsizliğe bürünmüştür. Bu aşamada bırakınız üyeliği, müzakere sürecinin bile sürüp süremeyeceği belirsizdir. AB her seferinde karşımıza bariyerler dikmiştir” dedi.

Avrupa Birliği Konseyi’nin Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’deki faaliyetlerini kınayan açıklamasını ‘skandal’ olarak nitelendiren MHP lideri, “AB, Türkiye’yi kınıyormuş; kınasanız ne yazar kınamasanız ne çıkar” diye konuştu.

Bahçeli, AB’nin Türkiye’ye kapılarını kapattığını savunarak, şunları söyledi:

“Gerçekte AB’nin kapısı Türkiye’ye ardına kadar kapatılmıştır. Bu hakikatlerin artık görülmesi ve Avrupa’ya karşı milli bir duruş sergileyerek gerekli cevabın verilmesi bir zorunluluk olmuştur. Türkiye, AB’ye mecbur, muhtaç ve mahkum değildir. Ya onurlu, eşit ve saygın bir üyeliğin yolu açılır ya da evli evine köylü köyüne gider. AB’nin ortaya koyduğu tavra katlanacak ne sabrımız ve ne de tahammülümüz kalmıştır. Bitecekse biter, bu da dünyanın sonu değildir.”

AB-Türkiye zirvesinin ardından yapılan ortak açıklamada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye-AB ilişkilerinde zorlu bir dönemi geride bırakmayı umuyoruz” demiş ve uluslararası konularda işbirliğini genişletme çağrısı yapmıştı.


Türkiye-AB zirvesi sonrası ortak açıklama

Türkiye-AB zirvesinin ardından: ‘Görüşmede bir uzlaşı sağlayamadık’