Ana SayfaGüncelBakanlık verileriyle: Sadece son bir haftada 1351 kişiye ‘terör’ suçlaması

Bakanlık verileriyle: Sadece son bir haftada 1351 kişiye ‘terör’ suçlaması

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre sadece son bir hafta içerisinde 1351 kişi “örgüte yardım” suçlamasıyla gözaltına alınırken, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek de 259 kişi hakkında soruşturma açıldı.

İçişleri Bakanlığı, 19 Mart ile 26 Mart tarihlerini kapsayan bir haftalık değerlendirme raporunu açıkladı.

Rapora göre söz konusu haftada toplam 1224 operasyon yapıldı.

Bu operasyonlarda “örgüte yardım ve yataklık yaptığı” ve “örgütlerle irtibatlı olduğu” iddiasıyla 1351 kişi gözaltına alındı.

259 sosyal medya hesabı için soruşturma

İçişleri Bakanlığı ayrıca 19 Mart ile 26 Mart tarihleri arasında 259 kişi hakkında sosyal medya hesabı paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada 783 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapıldığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasından ilgili bölüm şöyle:

“Terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 783 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 259 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.”

Savcılıktan Afrin için özel birim

Cumhuriyet başsavcılıkları, “örgüt lehine propaganda yapmak” ve “Afrin’de hayatını kaybeden askerlere hakaret etmek” ile suçladığı paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının incelemesi için özel birimler oluşturmuştu.