Ana SayfaDünyaBelediye başkanı tehdit etmişti: Meksika’da bir gazeteci öldürüldü

Belediye başkanı tehdit etmişti: Meksika’da bir gazeteci öldürüldü

HABER MERKEZİ – Belediye başkanı ve diğer yetkililerden tehdit aldığı belirtilen Meksikalı gazeteci Leobardo Vazquez Atzin evinde vurularak öldürüldü.

Meksikalı gazeteci Leobardo Vazquez Atzin, Çarşamba gecesi evinde vurularak öldürüldü.

Telesur’un haberinde gazetecinin öldürüldüğü Gutierrez Zamora kentinin yer aldığı Veracruz adlı eyaletinin, ülkede gazetecilere yönelik en çok saldırının düzenlendiği eyalet olduğu aktarıldı.

Enclace Informativo Regional adlı internet gazetesinin yöneticisi olan Atzin’in, aralarında La Opinion de Poza Rica, Noreste ve Vanguardia’nın da yer aldığı çeşitli medya kuruluşları ve gazeteler için çalıştığı bildirildi.

Ölüm tehditleri

Telesur’un haberine göre Vazquez daha önce Tecolutla belediyesinin eski yönetimindeki yetkililer ve bir noter hakkında haber yaptığı için ölüm tehditleri aldığını söylemişti.

Gazeteci şikayette bulunmasına rağmen kendisi için güvenlik önlemleri alınmamıştı.

Gazeticileri Koruma Komisyonu’nun Başkanı Ana Laura Perez, gazetecinin öldürülmesine ilişkin “Bölgedeki iş arkadaşlarımız onun belediye başkanı ve yerel noter tarafından tehdit edildiğini söylüyor. Bu, yetkililerin dikkate alması gereken bir konu” ifadelerini kullandı.

Meksika’da bu yıl öldürülen üçüncü gazeteci

Gazeteci Leobardo Vazquez Atzin, Vali Miguel Angel Yunes Linares’in göreve geldiği Aralık 2016’dan itibaren öldürülen beşinci, ülke genelinde son üç ay içerisinde öldürülen üçüncü gazeteci.

Haber alma hakkını ve ifade özgürlüğünü savunan uluslararası örgüt Article 19’un verilerine göre şu anki Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto’nun yönetimi altında gazetecilere dönük bin 986 saldırganlık vakasına rastlandı.

Örgüt saldırganlıkların yüzde 48’inden hükümeti sorumlu tutarken, bu saldırganlıkların yüzde 8’inden suç örgütlerinin sorumlu olduğu bildirildi.

Öte yandan soruşturmalar yarım bırakıldığı ve taraflı olduğu için sorumluların belirlenmesinin oldukça güç olduğu aktarıldı.

Örgütün Latin Amerika ve Karayipler direktörü Ana Ruelas, durumu şu sözlerle anlattı: “Bağımsız olan ve teferruatlı, tarafsız soruşturma yürütebilen bir savcıya ihtiyaç var. Bunun için de siyasi irade gerekli.”


Karınca Dış Haberler