Ana SayfaToplumsal CinsiyetBeşiktaş’ta bir okulda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 117 yıl hapis istemi

Beşiktaş’ta bir okulda 6 çocuğa cinsel istismarda bulunan erkeğe 117 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – İstanbul Beşiktaş’ta bir ortaokulda yaşları 11 – 13 yaşları arasında değişen 6 çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan tutuklanan Metin Toker Yücel hakkında 117 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 7 aydır çocukları istismara maruz bırakan Yücel kendisini “Yalnış anlaşıldım” diyerek savundu.

İstanbul Beşiktaş’ta bir ortaokulda yaşları 11 ile 13 arasında değişen kız öğrenciler, Metin Toker Yücel isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocukların şikayet ve ifadelerinin ardından okulda teknik eleman olarak görev yapan Yücel hakkında 117 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre İstanbul 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada mahkeme kayıtları istedi ve davayı erteledi.

Avukat Ceren Şarman Tunç, istismarın sistematik bir şekilde yaşandığını belirterek kimsenin bunun farkına varmamasına dikkat çekti:

“7 aydır çalışan ses kamera sistemleri teknisyeni cinsel istismarda bulunuyor. Okulun koridorlarında ve çeşitli yerlerinde kamera olmasına rağmen okul yönetimi ve öğretmenler olayın farkına varmıyorlar veya görmezden geliyorlar. Olayın en korkunç yanı ise okulda bu durumu çocuklardan başka hiç kimsenin fark etmemiş olması.”

Previous post
Enflasyon beklentilerin üzerinde: Gıda fiyatlarında artış sürüyor
Next post
'THY uçağı yakıtsız kalkmaya çalıştı, 1 kişi yaralandı' iddiası