Ana SayfaDünyaBM’den Afrin açıklaması: Acil tıbbi yardıma ihtiyaç var

BM’den Afrin açıklaması: Acil tıbbi yardıma ihtiyaç var

HABER MERKEZİ – BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, yerinden edilen Afrinlilerin acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti ve “Hasta ve yaralıların tedaviye alınması için derhal Halep’e tahliye edilmesi gerekiyor” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gruplarının 20 Ocak’ta başlattığı operasyon sonucunda Afrin kent merkezine girmesiyle birlikte yüz binlerce Afrinli yerinden edilmişti.

Yerinden edilen Afrinlilerin büyük bir kısmı Şehba bölgesine geçerken, bir kısmı da Nubul-Zahra ve Halep’e geçmişti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, dün yaptığı açıklamada sözkonusu sivillerin durumuna ilişkin konuştu.

Afrin’de yaklaşık 167 bin kişinin evinden olduğu bilgisini paylaşan Dujarric, “Halihazırda Halep kapıları iç sığınmacılar için kapatıldı” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre Dujarric, çok sayıda insanın acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu ve bu durumun BM’de büyük endişe yarattığını söyledi.

Halep’te ciddi hastalıkların tedavisi için özel hastanelerin bulunduğunu belirten Dujarric, “Hasta ve yaralıların tedaviye alınması için derhal Halep’e tahliye edilmesi gerekiyor” çağrısında bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü ayrıca, “Şu ana kadar, acil tıbbi yardım alamayan 4 kişinin ölümüyle ilgili bilgi geldi” dedi.


Yerinden edilen Afrinliler: Dünyanın vicdanı burada olanları görmeli

TSK ve ÖSO grupları Afrin’de: İki ayda neler oldu, kim ne dedi?

Türkiye’nin ‘Afrin hesabı’ Economist’te: İdlib’den kaçacak mülteciler Afrin’e mi getirilecek?