Ana SayfaGüncelBM’den Afrin açıklaması: Sivil ölümleri hakkında rahatsız edici raporlar alıyoruz

BM’den Afrin açıklaması: Sivil ölümleri hakkında rahatsız edici raporlar alıyoruz

HABER MERKEZİ – BM Suriye Bölgesel İnsani Yarım Koordinatörü Panos Moumtzis, ateşkes kararına rağmen Türkiye’nin operasyona devam ettiği Afrin’den sivil ölüm ve yaralanmalara ilişkin haberlerin geldiğini belirterek, “Sivil ölümler ve yaralanmalara hakkında rahatsız edici raporlar almaya devam ediyoruz” dedi.

BM Suriye Bölgesel İnsani Yarım Koordinatörü Panos Moumtzis, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Türkiye’nin operasyonu sürdürdüğü Afrin de dahil tüm Suriye için aldığı 30 günlük ateşkes kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kararın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hala ateşkesin hayata geçirilmemesini eleştiren Moumtzis, “Suriye genelinde milyonlarca sivilin güvenliği ve korunması konusunda endişelerimiz devam ediyor” dedi.

Doğu Guta ve İdlib’te yaşanan insani krizin kesintisiz olarak devam ettiğini söyleyen Moumtzis, yaşanan çatışmalardan kaynaklı sivillerin hayatını kaybettiğine vurgu yapıldı.

Afrin’den de sivil ölümlere ilişkin haberlerin gelmeye devam ettiğini belirten Moumtzis, “Afrin’den sivil ölümler ve yaralanmalara hakkında rahatsız edici raporlar almaya devam ediyoruz” dedi.

Sivillere insani yardım ulaştırılması için Suriye genelindeki savaşın tüm taraflarına BM Güvenlik Konseyi’nin 30 günlük ateşkes kararına uyma çağrısı yapan Moumtzis, tarafları uluslararası hukuka uyma noktasında uyardı.

BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı kararın yok sayılmayacağının altını çizen Moumtzis, şunları söyledi:

“7 yılın ardından artık savaş ve çatışmalar durdurularak sivil ölümlere ve yaşanan insani krize son verilmeli. Bu noktada uluslararası güçlere ve kuruluşlara harekete geçme çağrısı yapıyoruz”

Previous post
Şimşek’e göre Afrin’e operasyon ekonomiyi etkilemiyor
Next post
CHP'den 'ilkeler ittifakı' açıklaması: Süreç büyük buluşmalara açık