Ana SayfaGüncel‘Bozkurt’ işareti yapan Erdoğan’dan Afrin açıklaması

‘Bozkurt’ işareti yapan Erdoğan’dan Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Partisinin Mersin il kongresine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre salonu önünde kendisini bekleyenlere seslenirken “bozkurt” işareti yaptı. Erdoğan kongrede yaptığı konuşmada ise “Afrin’e girdik, giriyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin il kongresine katıldı.

Erdoğan kongre salonu önünde kendisini bekleyenlere seslenirken “bozkurt” işareti yaptı.

Erdoğan kongrede yaptığı konuşmasında ise Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla birlikte Afrin’e düzenlediği operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Operasyonda sivil ölümlerin yaşanmadığını savunan ve “Afrin’e girdik, giriyoruz” diyen Erdoğan, “vicdanımızı, hassasiyetlerimizi bir kenara bıraksak Afrin’i almak 3 gündü, 3 gün” diye devam etti.

Daha önce yaptığı açıklamalardaki “sefer görev emri”ni bir kez daha hatırlatan Erdoğan, “Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz” dedi.

Erdoğan konuşmasında NATO’ya da tepki gösterdi. “Türkiye, NATO’nun ülkesi değil mi?” ve Suriye’de Türkiye’ye destek vermemesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Ey NATO, bu kadar mücadele veriyoruz. Türkiye, NATO’nun ülkesi değil mi? Afganistan’da hemen üye ülkeleri davet ettin. Peki Suriye’de? Suriye’de NATO üyesi olan ülkeler aslında kudretleri yetse açık net karşımıza dikilecekler. Buna cüret edemiyorlar. Bizim isteğimiz şuydu, Afganistan’a, Somali’ye, Balkanlar’a çağırdın geldik, şimdi de ben çağırıyorum. Niye gelmiyorsun? 911 kilometre sınırı olan Türkiye tehdit altında. Niye gelmiyorsun? Gel. Adil davranın, adil. Samimi olun, dürüst olun. Üzerinize düşen görevi yerine getirin.”




Önceki Haber
Hükümetten kadına yönelik şiddete karşı 'önlem': 'Diyanet etkin görev alacak'
Sonraki Haber
Tahliyenin ardından: Ahmet Şık ve Murat Sabuncu yeniden Cumhuriyet'te