Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: Almanya’da Gabriel ile Müslim’in iadesini görüşeceğim

Çavuşoğlu: Almanya’da Gabriel ile Müslim’in iadesini görüşeceğim

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, PYD eski eş başkanı Salih Müslim’in Almanya’dan iadesine ilişkin, “Bu çabalarımız sadece Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir” dedi ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya geleceklerini söyledi.

Türkiye, Çekya’da gözaltına alınıp serbest bırakılan PYD eski eş başkanı Salih Müslim için bu kez de Almanya’dan geçici tutuklama ve iade talebinde bulundu.

AKP Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Müslim’in Almanya’dan iadesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, “Bu çabalarımız sadece Çekya ya da Almanya ile sınırlı değildir. Salih Müslim nereye giderse gitsin peşini bırakmayacağız” dedi.

Dışişleri Bakanı, Salih Müslim’ün iadesine ilişkin girişimlere yönelik bir başka soru üzerine, yarın saat 14.30 gibi Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile Almanya’da bir araya geleceklerini söyledi.

Çavuşoğlu bu görüşmede, Müslim’in iadesinin de gündeme geleceğini belirtti.


Türkiye’nin yeni dış politikası: Rehin almak – Nate Schenkkan


Ne olmuştu?

Türkiye’nin hakkında yakalama kararı çıkardığı PYD eski eş başkanı Salih Müslim, 25 Şubat’ta Prag’da gözaltına alınmıştı.

Ankara Müslim’in Türkiye’ye iadesini talep ederken, Avrupalı parlamenterler ise Çekya’ya Müslim’in serbest bırakılması çağrısı yapmıştı.

Müslim, çıkarıldığı mahkemece 27 Şubat’ta serbest bırakılmıştı.

Müslim’e, Avrupa Birliği sınırlarından çıkmayacağı ve istendiğinde mahkemeye ifade vereceği yönünde şart koşulduğu belirtilmişti.

Serbest bırakıldıktan sonra gözaltına alınma sürecini değerlendiren Müslim, Avrupa’da, Türkiye’nin operasyonu ile hedef alınan Afrin için görüşmeler yaptığını belirterek “Bizi susturmaya çalışıyorlar, başaramadılar” demişti.

Son olarak Çekya İçişleri Bakanlığı, Salih Müslim’in Türkiye’nin istemi üzerine Prag’da gözaltına alınmasıyla ilgili inceleme başlatıldığını söylemişti.

Prag’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Müslim, Berlin’de geçtiğimiz günlerde Afrin için düzenlenen bir mitinge katılmak üzere Almanya’ya gitmişti.

Müslim’in ismi, İçişleri Bakanlığı’nın “Terörden Arananlar Listesi”nde 4 milyon liralık ödülle “kırmızı” kategoride yer alıyor.

Previous post
Afrin Kadın Örgütleri'nden 'sessizliğe' tepki, 'harekete geçme' çağrısı
Next post
45. gün: Afrin’e operasyon sürüyor, çatışmalar devam ediyor