Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’ndan ‘ABD ile Minbiç için mutabık kaldık’ iddiası

Çavuşoğlu’ndan ‘ABD ile Minbiç için mutabık kaldık’ iddiası

HABER MERKEZİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e yönelik operasyonun ardından operasyon başlatacağını söylediği ve ABD ile Türkiye arasında krize neden olan Minbiç’le ilgili açıklama geldi. Çavuşoğlu, “ABD ile Minbiç ve Fırat’ın doğusu için mutabık kaldık” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile 19 Mart’ta görüşeceğini açıklayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya basınına konuştu.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrin’e yönelik operasyonun ardından operasyon başlatacağını söylediği ve ABD ile Türkiye arasında krize neden olan Minbiç’le ilgili konuştu.

Çavuşoğlu, “ABD ile Minbiç ve Fırat’ın doğusu için mutabık kaldık” dedi.

ABD ve ABD’nin öncülük ettiği IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon’dan bir çok defa Türkiye’nin Minbiç’e yönelik operasyon düzenleyeceği yönündeki açıklamalarına tepki açıklamaları gelmişti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Koalisyon’un sözcüsü Ryan Dillon, “Demokratik Suriye Güçleri’ni desteklemeyi sürdüreceğimizi açık bir şekilde Türkiye’ye ilettik” demiş ve koalisyon güçlerinin Minbiç’te kalacağını söylemişti.

Previous post
İzmir’de iş cinayeti: 2 işçi yaşamını yitirdi
Next post
Yunanistan: Askerlerimiz Türkiye'de rehin