Ana SayfaGüncelCHP: ‘Kuzey Suriye’ kelimesini ilk kez duyduk, hükümete Afrin’de ‘kent meclisi’ni biz önerdik

CHP: ‘Kuzey Suriye’ kelimesini ilk kez duyduk, hükümete Afrin’de ‘kent meclisi’ni biz önerdik

HABER MERKEZİ – Partisinin AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle yaptığı görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Öztürk Yılmaz, görüşmede bazı AB yetkililerinin Afrin operasyonuna karşı tutum takındıklarını belirterek, “Biz de onlara ‘İşgal değil, teröre karşı’ dedik” diye konuştu. “Kuzey Suriye kelimesini biz ilk defa duyduk, kullanılması yanlış” da diyen Yılmaz, AKP hükümetine Afrin’de “kent meclisi” gibi oluşumların kendilerinin önerisi olduğunu söyledi ve hükümetin tavrından duyduğu ‘memnuniyeti’ dillendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin büyükelçileri ile bir araya geldi.

“Kuzey Suriye kelimesini biz ilk defa duyduk”

Görüşmeye dair açıklamalarda bulunan Öztürk Yılmaz, Afrin’e dönük operasyona partisinin verdiği destek üzerinde dururken, bölgede kullanılan “Kuzey Suriye” ismiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bu karşı duruşunu “Terminolojiyi kendileri oluşturdular. Kuzey Suriye kelimesini biz ilk defa duyduk” sözleriyle ifade eden Yılmaz, “Kuzey Suriye” kelimesinin kullanılmasının ‘yanlış’ olduğunu öne sürdü.

“Bazı AB yetkilileri operasyona karşıydı, biz de onlara ‘İşgal değil, teröre karşı’ dedik”

Görüşmede kendilerine Afrin operasyonuna ilişkin CHP’nin tutumunun sorulduğunu anlatan yılmaz,, “Genel Başkanımız buna ilişkin tutumumuzu açıkladı. Afrin operasyonuyla ilgili AB büyükelçilerinden bazılarının özellikle Almanya’nın farklı bir tutum içinde olduğunu gördük” diye konuştu.

Partisinin Afrin operasyonu konusunda Hükümet’e verdiği desteği hatırlatan Yılmaz, Afrin’de “kent yapılanması”, “kent meclisi” gibi oluşumların kendilerinin önerileri olduğunu belirterek, “Bunların hükümet tarafından kabul edilmiş olması, uygulanmaya konulmuş olmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi:

“Biz Suriye’deki kapsamlı çözümü destekliyoruz. Bu çerçevede de Afrin operasyonunun esasen PKK’ya ve teröre karşı bir operasyon olduğunu bunun bir işgal olarak nitelendirilmeyeceğini vurgulamış olduk.”