Ana SayfaGüncelCHP’den ‘ilkeler ittifakı’ açıklaması: Süreç büyük buluşmalara açık

CHP’den ‘ilkeler ittifakı’ açıklaması: Süreç büyük buluşmalara açık

HABER MERKEZİ –  Seçim ittifakı ile ilgili konuşan CHP Sözcüsü Tezcan Parti olarak “ilkeli bir beraberliği” savunduklarını söyledi ve “Önümüzdeki süreç ilkeler etrafında büyük buluşmalara açık bir süreç” dedi. Tezcan seçim güvenliği konusunda siyasi partilerle görüşmelerinin de devam edeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, seçim ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tezcan, AKP ve MHP’nin Meclis’e getirdiği ittifak yasasını eleştirdi ve seçim güvenliği için siyasi partilerle görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Tezcan şunları söyledi:

“Seçim güvenliğine ilişkin diğer partilerle görüşmelerimiz devam edecek. Pazartesi günü Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti ile görüşmelerimizi yapacağız. Salı günü Saadet Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Vatan Partisi görüşeceğiz. Bu görüşmelerden sonra parlamentoda grubu bulunan Halkların Demokratik Partisi ile ayrı bir görüşme gerçekleştireceğiz. Sonrasında, AK Parti ve MHP ile de partilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde görüşmeler gerçekleştireceğiz. Amacımız seçim güvenliğinin sağlanmasıdır. Amacımız, milletin sandığa oyu nasıl girdiyse öyle çıkmasıdır. Oyun sandığa güvenle girmesini ve güvenle sayılmasını arzu ediyoruz. Türkiye’de seçim güvenliği son yıllarda fiilen ihlal edilir durumdaydı şimdi yasal düzenlemelerle seçim güvenliği ihlali yasal hale getirilmesi arzu ediliyor görülen o. Seçim güvenliğine ilişkin sivil toplum ile görüşmelerimiz devam edecek.”

Parti olarak “ilkeli bir beraberliği” savunduklarını belirten Tezcan, sürecin “ilkeler etrafında büyük buluşmalara açık olduğunu” söyledi.

Tezcan şunları belirtti:

“İlkesiz bir beraberlik değil, ilkeli bir beraberliği savunuyoruz. Önümüzdeki süreç ilkeler etrafında büyük buluşmalara açık bir süreç. Demokrasi anlayışı içindeki büyük buluşmanın şeklini, hedefini belirlemek tek adam koalisyonun sözcülerine bırakılmayacak kadar önemli bir iştir. Onların çizdiği çerçevede hareket etmeyeceğiz. İlkeler neyi gerektiyorsa o çerçevede hakaret edeceğiz.”

Previous post
BM’den Afrin açıklaması: Sivil ölümleri hakkında rahatsız edici raporlar alıyoruz
Next post
Ermenistan'da kuşbazlar: "İyi güvercinleriniz olduğu zaman büyük saygı görürsünüz!"