Ana SayfaGüncelCHP’li Özel’den ‘gökkuşağı ittifakı’ önerisi: Farklı renkler birbirine karşımadan yan yana durabilir

CHP’li Özel’den ‘gökkuşağı ittifakı’ önerisi: Farklı renkler birbirine karşımadan yan yana durabilir

HABER MERKEZİ – Partisinin seçimde ittifak kurup kurmayacağına ilişkin soruya “Gökkuşağı ittifakına ihtiyacımız var” diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu ‘ittifakı’ ise şöyle özetledi: “Farklı renkler birlikte, yan yana birbirinin içine karışmadan, birbirine patronluk taslamadan, birbirini ötekileştirmeden, birbirinden rahatsız olmadan kendi varlıklarını koruyarak yan yana durabilirler.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gündemdeki gelişmelere dair Şişhane’de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Özgür Özel, “seçim ittifakı” konusuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“OHAL ortadan kalkmadan ve İstanbul seçimlerinde İstanbul’u bu işgalden, bu sömürüden kurtarmadan Türkiye’yi kurtarmak mümkün değil” diyen Özel, şöyle devam etti:

“Türkiye’nin büyük kaybı İstanbul’u kaybetmektir. Biz önce İstanbul’u kaybettik, sonra Türkiye’yi kaybettik. Bu kaybı sonlandırmanın yolu İstanbul’u kazanmaktan geçiyor.”

‘Gökkuşağı İttifakı’ önerisi

Çanakkale için, “Türkün, Kürdün, Alevinin, Sünninin dedeleri hep birlikte toprak altında kefensiz yatıyorlarsa, bu bağımsızlık kazanılsın, Saray rejimi son bulsun, yetki halka, onun temsilcileri olan Meclis’e verilsin diye yapıldı” diyen Özel, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Şimdi aynı iradeyi İstanbul’dan başlayarak bütün Türkiye’de göstermeliyiz; mezhep ayrımı, etnik ayrım olmadan herkesi birden kucaklayacağımız bir birliktelik sağlamak durumundayız. Bir karanlığın altındayız. AKP ve MHP İstanbul’da Türkiye’de yaptığını yaptı ve kara bulutlar üzerimize çöktü. Arkasında masmavi bir gökyüzü olduğunu biliyoruz. Bunun habercisi ilk çağlardan beri en çok beğenilen doğa olayı gökkuşağıdır.

Farklı renkler birlikte, yan yana birbirinin içine karışmadan, birbirine patronluk taslamadan, birbirini ötekileştirmeden, birbirinden rahatsız olmadan kendi varlıklarını koruyarak yan yana durabilirler. Bunun adı bir ‘gökkuşağı ittifakı’dır. Bunun için birbirimizin içine girmeye, işine karışmaya veya birilerinin yaptığı gibi birbirinin paçasını tutmaya gerek yok.

Herkes kendini var olduğu yerde temsil edebilir ama hepinizin ortak bir şeyi olması lazım. Bu ülkenin ortak geleceğine inanıyor olmamız lazım. Bu ülkenin ortak geleceği için hep beraber mücadele ediyor olmamız lazım.”

“Cumhurbaşkanlığı ittifakı ayrı, Meclis ittifakı ayrı şeyler”

8 siyasi partiye ziyaretlerde bulunduklarını hatırlatan Özel, “Hepsi de seçim güvenliğinin sağlanmasını istedi” dedi. Özel, “Seçimler için CHP ittifak kuracak mı?” sorusuna ise “Cumhurbaşkanlığı ittifakı ayrı bir şey, Meclis için olan ittifak ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı seçiminde her siyasi parti kendi kitlesini en çok memnun edecek adayı seçer” yanıtını verdi.

CHP’nin de bu yolu izleyeceğini belirten Özel, aday profilini şöyle özetledi:

“Diğer partilerden en yüksek desteği alabilecek ve Recep Tayip Erdoğan’ın tek adamlık heveslerini kursağında bırakıp Saray rejimini sonlandıracak, Saray’da oturmak yerine Saray’ı üniversiteye devredecek, Saray’ın yetkilerini kullanmak yerine Meclis’e iade edecek, kuvvetlerin tamamına hükmetmek yerine kuvvetler ayrılığını yeniden teşkil edecek, sadece 16 Nisanla değil 12 Eylüllerle de hesaplaşabilen, kadını, engelliyi, doğayı, çevreyi gözetecek bir ortak iradenin kazananı olacak bir aday.”